use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňový koláč

Skvělý dýňový koláč s kakaovým korpusem si oblíbí celá rodina.
  • 1 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Dýňový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 300 g dýně nakrájené na kostičky (např. Hokkaido)
  • 350 ml 12% smetany na vaření
  • 200 g hladké mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL kakaa
  • 1 špetka soli
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g hnědého cukru
  • 4 vejce
  • 400 g tvarohu (22 % tuku v sušině)
  • 1–2 ČL skořice
  • 125 g slazeného kondenzované mléka
  • 1 sáček čokoládové polevy na dort

      Postup přípravy
      1. V hrnci poduste 300 g dýně se smetanou na vaření za občasného míchání cca 20 minut. Rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.
      2. Mezitím smíchejte mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl. 100 g máslové Hery, 100 g cukru a 1 vejce umixujte ručním mixérem, dokud směs nebude hladká. Zapracujte směs s moukou. Těsto dejte do vymazané dortové formy. Do dalšího použití dejte formu do chladu.
      3. Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C). V hrnci na mírném ohni nechte rozpustit 150 g Hery, tvaroh, 150 g cukru, slazené kondenzované mléko a skořici. Ručním mixérem ušlehejte do krémové konzistence. Pomalu přidávejte 3 vejce. Z dýňového pyré odeberte stranou 75 g a zbytek přidejte do směsi.
      4. Směs nalijte do dortové formy. Dort dejte péct na 15 minut. Poté snižte teplotu na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C) a nechte péct 45 minut. Poté vypněte troubu a nechte v troubě dort chladnout přibližně hodinu. Otevřete dvířka a nechte dalších 15 minut chladnout.
      5. Čokoládovou polevu připravte dle návodu na obalu. Nechte vychladnout a mezitím dýňové pyré rozetřete po celém dortu. Dále dort ozdobte čokoládovou polevou. Dýňový dort dejte vychladnout alespoň na 2 hodiny.