Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Domácí veka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Domácí veka

Ingredience

  • Na těsto:
  • - 500 g hladké mouky
  • - 50 g Hery máslové
  • - lžička soli
  • - 150 ml mléka
  • - 150 ml vody
  • - 25 g droždí
  • - lžička cukru
  • - 1 žloutek na pomazání
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, lžíci mouky a rozmíchejte v kaši. Nechte vzejít kvásek.  Smíchejte všechny zbylé ingredience, přidejte do nich kvásek a nechte kynou alespoň 40 minut.  Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, každou zvlášť rozválejte a zatočte.  Na plech vyložený pečicím papírem dejte veky a potřete je žloutkem.  Pečte na 200 °C, cca 30 minut.