Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Domácí veka

Povyšte obložené chlebíčky na kulinářské dílo domácí vekou.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 1 porce
recipe image Domácí veka

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g Hery máslové
  • lžička soli
  • 150 ml mléka
  • 150 ml vody
  • 25 g droždí
  • lžička cukru
  • 1 žloutek na potření
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, lžíci mouky a rozmíchejte v kaši. Nechte vzejít kvásek.  Smíchejte všechny zbylé ingredience, přidejte do nich kvásek a nechte kynou alespoň 40 minut.  Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, každou zvlášť rozválejte a zatočte.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem dejte veky a potřete je žloutkem. Pečte na 200 °C cca 30 minut.