Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládový koláč brownie

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládový koláč brownie

Ingredience

  • 1 kostka tuku Hera (250 g)
  • 3 tabulky tmavé čokolády (300g)
  • 4 lžičky kakaa
  • 2 sklenice moučkového cukru (400g)
  • 6 vajec
  • 1 a 1/5 sklenice mouky (200g)
  • 2 špetky soli
  • strouhanka pro vysypání formy
  • 2/3 tabulky tmavé čokolády
  • 1/4 sklenice 30% smetany
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do pánve dejte tuk Hera a nechte jej rozpustit s rozdrcenou čokoládou ve vodní lázni. Vychlazenou hmotu vylijte do misky, přidejte kakao a moučkový cukr. Pomocí mixéru vše promíchejte. Ke hmotě přidávejte v dávkách vejce a mouku a přitom stále míchejte.
  2. Těsto dejte do koláčové formy o průměru 24 cm, vymazané tukem Hera a vysypané strouhankou. Pečte cca 35 minut při 180 °C.
  3. Rozlámejte čokoládu na kousky a rozpusťte ji spolu se smetanou ve vodní lázni. Míchejte na mírném plameni, dokud nebude poleva hladká.
  4. Čokoládovou polevu nalijte na mírně vychladlý koláč.