use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová bábovka

Pokud hledáte bábovku, která nebude suchá, tak jste tu správně. Tato díky jogurtu a čokoládové polevě klouže do krku sama.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládová bábovka

Ingredience

Na těsto:
  • 3 vejce
  • 250 g třtinového cukru
  • 125 g rozpuštěné Hery máslové
  • 120 g bílého jogurtu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
Na ozdobení:
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
      Postup přípravy
      1. Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do jeho mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nebudete mít krémovou světlou směs. Přidejte rozpuštěnou Heru máslovou, bílý jogurt a promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchejte do tekuté směsi. Umíchejte hladké těsto.
      2. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Vlijte do ní těsto a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 40 minut. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže u tohoto receptu vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechejte asi 15 minut vychladnout a vyklopte.
      3. Na plotně si v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až začne vařit, plotnu vypněte a smetanu stáhněte z plotny. Nalámejte do smetany čokoládu a nechejte pět minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijete celou bábovku.