Čokoládová bábovka
Pokud hledáte bábovku, která nebude suchá, tak jste tu správně. Tato díky jogurtu a čokoládové polevě klouže do krku sama.
Čas přípravy25 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 3 vejce
- 250 g třtinového cukru
- 125 g rozpuštěné Hery máslové
- 120 g bílého jogurtu
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g holandského kakaa
- 1 lžička jedlé sody
Na ozdobení:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
Postup přípravy
- Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do jeho mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nebudete mít krémovou světlou směs. Přidejte rozpuštěnou Heru máslovou, bílý jogurt a promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchejte do tekuté směsi. Umíchejte hladké těsto.
- Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Vlijte do ní těsto a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 40 minut. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže u tohoto receptu vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechejte asi 15 minut vychladnout a vyklopte.
- Na plotně si v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až začne vařit, plotnu vypněte a smetanu stáhněte z plotny. Nalámejte do smetany čokoládu a nechejte pět minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijete celou bábovku.
