use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citronový nadýchaný zákusek s ovesnými vločkami

Svěží koláč s citronovou pěnou a základem z ovesných vloček je to pravé pro všechny, kteří nemají rádi přeslazené dezerty.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Citrónový nadýchaný zákusek s ovesnými vločkami

Ingredience

Na těsto:
  • 5 dkg ovesných vloček
  • 15 dkg hladké mouky
  • 25 dkg rostlinného tuku Hera
  • 8 dkg hnědého cukru
  • 3 žloutky
Na citronovou pěnou:
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 175 g jogurtu
  • 1 dkg želatiny
  • 1 dcl studené vody
  • 5 dkg glukózového sirupu

      Postup přípravy:
      1. Smíchejte všechny přísady na těsto, s výjimkou vajec, ve velké míse. Pak vmíchejte žloutky a ručně vypracujte těsto.
      2. Na moukou poprášeném válu vyváleje těsto do ve kruhu o velikosti vaší formy. Do formy na koláč vložte těsto a vymačkejte do krajů. Dejte do ledničky na 30 minut odpočinout a poté pečte dozlatova na 180 ° C.
      3. Pro přípravu pěny, rozmíchejte ve studené vodě a na mírném plameni nechte rozpustit želatinu. V misce spojte jogurt, citronovou kůru a šťávu a glukózový sirup. Vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte ji do směsi z jogurtu. Přidejte dvě lžíce krému do teplé želatiny, potom přimíchejte celou želatinou směs do jogurtové.
      4. Krém rozetřete na vychladlé těsto a dejte do lednice ztuhnout.