Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citronový nadýchaný zákusek s ovesnými vločkami

Svěží koláč s citronovou pěnou a základem z ovesných vloček je to pravé pro všechny, kteří nemají rádi přeslazené dezerty.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Citrónový nadýchaný zákusek s ovesnými vločkami

Ingredience

Na těsto:
  • 5 dkg ovesných vloček
  • 15 dkg hladké mouky
  • 25 dkg rostlinného tuku Hera
  • 8 dkg hnědého cukru
  • 3 žloutky
Na citronovou pěnou:
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 175 g jogurtu
  • 1 dkg želatiny
  • 1 dcl studené vody
  • 5 dkg glukózového sirupu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Smíchejte všechny přísady na těsto, s výjimkou vajec, ve velké míse. Pak vmíchejte žloutky a ručně vypracujte těsto.
  2. Na moukou poprášeném válu vyváleje těsto do ve kruhu o velikosti vaší formy. Do formy na koláč vložte těsto a vymačkejte do krajů. Dejte do ledničky na 30 minut odpočinout a poté pečte dozlatova na 180 ° C.
  3. Pro přípravu pěny, rozmíchejte ve studené vodě a na mírném plameni nechte rozpustit želatinu. V misce spojte jogurt, citronovou kůru a šťávu a glukózový sirup. Vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte ji do směsi z jogurtu. Přidejte dvě lžíce krému do teplé želatiny, potom přimíchejte celou želatinou směs do jogurtové.
  4. Krém rozetřete na vychladlé těsto a dejte do lednice ztuhnout.