Citronový nadýchaný zákusek s ovesnými vločkami
Svěží koláč s citronovou pěnou a základem z ovesných vloček je to pravé pro všechny, kteří nemají rádi přeslazené dezerty.
Čas přípravy40 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 5 dkg ovesných vloček
- 15 dkg hladké mouky
- 25 dkg rostlinného tuku Hera
- 8 dkg hnědého cukru
- 3 žloutky
Na citronovou pěnou:
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- 3 dl smetany ke šlehání
- 175 g jogurtu
- 1 dkg želatiny
- 1 dcl studené vody
- 5 dkg glukózového sirupu
Postup přípravy:
- Smíchejte všechny přísady na těsto, s výjimkou vajec, ve velké míse. Pak vmíchejte žloutky a ručně vypracujte těsto.
- Na moukou poprášeném válu vyváleje těsto do ve kruhu o velikosti vaší formy. Do formy na koláč vložte těsto a vymačkejte do krajů. Dejte do ledničky na 30 minut odpočinout a poté pečte dozlatova na 180 ° C.
- Pro přípravu pěny, rozmíchejte ve studené vodě a na mírném plameni nechte rozpustit želatinu. V misce spojte jogurt, citronovou kůru a šťávu a glukózový sirup. Vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte ji do směsi z jogurtu. Přidejte dvě lžíce krému do teplé želatiny, potom přimíchejte celou želatinou směs do jogurtové.
- Krém rozetřete na vychladlé těsto a dejte do lednice ztuhnout.
