use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake s jablky ve slaném karamelu

Taky jste si oblíbili nevšední chuť slaného karamelu? Nebo jste ho ještě nikdy nevyksoušeli? Potom je pravý čas vyzkoušet tento recept na vynikající cheesecake.
  • 3 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Cheesecake s jablky ve slaném karamelu

Ingredience

Na korpus:
  • 90 g karamelových sušenek
  • 30 g rozpuštěné Hery máslové
Na tvarohový krém:
  • 350 g čerstvého sýru
  • 300 g plnotučného tvarohu
  • 4 vrchovaté lžíce medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 kapky vanilkového aroma
Na slaný karamel:
  • 120 g cukru krupice
  • 150 g 33% smetany
  • 6 lžic vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 větší jablka

      Postup přípravy
      1. Sušenky nadrťte paličkou na maso a smíchejte s Herou máslovou. Drť naneste do skleniček (cca 1 cm až 1,5 cm).
      2. V míse smíchejte čerstvý sýr, tvaroh, med, citronovou šťávu a vanilkové aroma. Vzniklý krém naneste na sušenky.
      3. V hrnci nechte opéct jablka nakrájené na kostičky.
      4. Na slaný karamel dejte cukr s vodou do hrnce. Sporák zapněte na nejvyšší stupeň a počkejte až se cukr zbarví do jantarové barvy. Jakmile cukr chytne tento odstín, odstavte ho z plamenu a vlijte smetanu. Rychle metličkou míchejte dokud se vše nerozpustí. Po 10 minutách můžete do karamelu přidat sůl. Jakmile karamel trochu vychladne, dejte do něj opečená jablíčka a promíchejte.
      5. Nakonec na krém do skleniček dejte vychladlý slaný karamel s jablky a nechte v lednici uležet alespoň 3 hodiny.
      TIP: Na opékaná jablíčka můžete přisypat skořici.