Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake s jablky ve slaném karamelu

Taky jste si oblíbili nevšední chuť slaného karamelu? Nebo jste ho ještě nikdy nevyksoušeli? Potom je pravý čas vyzkoušet tento recept na vynikající cheesecake.
  • Čas pečení10 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Cheesecake s jablky ve slaném karamelu

Ingredience

  • 90 g karamelových sušenek
  • 30 g rozpuštěné Hery máslové
  • 350 g čerstvého sýru
  • 300 g plnotučného tvarohu
  • 4 vrchovaté lžíce medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 kapky vanilkového aroma
  • 120 g cukru krupice
  • 150 g 33% smetany
  • 6 lžic vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 větší jablka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Sušenky nadrťte paličkou na maso a smíchejte s Herou máslovou. Drť naneste do skleniček (cca 1 cm až 1,5 cm).
  2. V míse smíchejte čerstvý sýr, tvaroh, med, citronovou šťávu a vanilkové aroma. Vzniklý krém naneste na sušenky.
  3. V hrnci nechte opéct jablka nakrájené na kostičky.
  4. Na slaný karamel dejte cukr s vodou do hrnce. Sporák zapněte na nejvyšší stupeň a počkejte až se cukr zbarví do jantarové barvy. Jakmile cukr chytne tento odstín, odstavte ho z plamenu a vlijte smetanu. Rychle metličkou míchejte dokud se vše nerozpustí. Po 10 minutách můžete do karamelu přidat sůl. Jakmile karamel trochu vychladne, dejte do něj opečená jablíčka a promíchejte.
  5. Nakonec na krém do skleniček dejte vychladlý slaný karamel s jablky a nechte v lednici uležet alespoň 3 hodiny.
TIP: Na opékaná jablíčka můžete přisypat skořici.