use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Česnekový chléb

Kdo jednou upeče dobrý domácí chléb, bude ten z obchodu obcházet obloukem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na chléb provoněný česnekem, který chutná skvěle i jen s obyčejným máslem.
  • 2 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 6 porce
recipe image Česnekový chléb

Ingredience

Na těsto:
  • Smíchejte 650 g mouky Schär
  • 500 ml vlažné vody
  • 3 lžíce rozpuštěné Hery bez laktózy
  • chlebové koření
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • 3 lžíce rozmixovaného lněného semínka
  • 2 lžičky soli
  • 1 kostka droždí nebo 1 sáček sušeného droždí
  • špetka cukru

      Postup přípravy
      1. Do vlažné vody vmíchejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Pokud používáte suché droždí, můžete smíchat rovnou všechny suroviny dohromady.
      2. Kdo pracuje s čerstvým droždím, musí počkat, až mu vzejde kvásek – udělají se bubliny na povrchu vody. Poté smíchejte všechny suroviny.
      3. Umíchejte vláčné těsto.
      4. Formu na srnčí hřbet nebo vyšší pekáček vymažte Herou bez laktózy. Vyklopte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.
      5. Pečte v trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti a výšce formy, ve které budete péct. Ale bude to zhruba 35–45 minut.
      6. Hotový chléb vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.