Česnekový chléb
Kdo jednou upeče dobrý domácí chléb, bude ten z obchodu obcházet obloukem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na chléb provoněný česnekem, který chutná skvěle i jen s obyčejným máslem.
Čas přípravy20 minut
6 porce

Ingredience
Na těsto:
- Smíchejte 650 g mouky Schär
- 500 ml vlažné vody
- 3 lžíce rozpuštěné Hery bez laktózy
- chlebové koření
- 4 stroužky česneku (prolisované)
- 3 lžíce rozmixovaného lněného semínka
- 2 lžičky soli
- 1 kostka droždí nebo 1 sáček sušeného droždí
- špetka cukru
Postup přípravy
- Do vlažné vody vmíchejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Pokud používáte suché droždí, můžete smíchat rovnou všechny suroviny dohromady.
- Kdo pracuje s čerstvým droždím, musí počkat, až mu vzejde kvásek – udělají se bubliny na povrchu vody. Poté smíchejte všechny suroviny.
- Umíchejte vláčné těsto.
- Formu na srnčí hřbet nebo vyšší pekáček vymažte Herou bez laktózy. Vyklopte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.
- Pečte v trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti a výšce formy, ve které budete péct. Ale bude to zhruba 35–45 minut.
- Hotový chléb vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
