Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Česnekový chléb

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Česnekový chléb

Ingredience

  • 650 g mouky Schär Mix It
  • 500 ml vlažné vody
  • 3 lžíce rozpuštěné Hery bez laktózy
  • chlebové koření
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • 3 lžíce rozmixovaného lněného semínka
  • 2 lžičky soli
  • 1 kostka droždí nebo 1 sáček sušeného droždí
  • špetka cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do vlažné vody vmíchejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Pokud používáte suché droždí, můžete smíchat rovnou všechny suroviny dohromady.
  2. Kdo pracuje s čerstvým droždím, musí počkat, až mu vzejde kvásek - udělají se bubliny na povrchu vody. Poté smíchejte všechny suroviny.
  3. Umíchejte vláčné těsto.
  4. Formu na srnčí hřbet nebo vyšší pekáček vymažte Herou bez laktózy. Vyklopte do ní těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.
  5. Pečte v trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti a výšce formy, ve které budete péct. Ale bude to zhruba 35 - 45 minut.
  6. Hotový chléb vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.