Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Trojhránky z medvědího česneku

Trojhránky z medvědího česneku nejen k filmu
Hledáte tip na slané mlsání k večernímu filmu? Nebo jen chcete upéct něco dobrého pro návštěvu? Příprava trojhránků z medvědího česneku vám zabere jen pár minut a výsledek bude láska na první sousto!
 
  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Trojhránky z medvědího česneku

Ingredience

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 100 ml rozpuštěné Hery
  • Špetka cukru
  • 800 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • 2 lžičky soli
  • 125 g rozpuštěné Hery máslové
  • Sůl dle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • Velká hrst listů medvědího česneku
  • Vejce na potření
  • Cokoliv na posypání (mák, sezamové semínko, kmín)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Postup přípravy trojhránků z medvědího česneku
  2. Nejdříve si vytvořte kvásek. Vlažné mléko, cukr a droždí smíchejte. Nechte stát na teplém místě. Až se na povrchu utvoří bubliny z kvásku, můžete pracovat dál. Do mísy robota dejte všechny suroviny na těsto včetně kvásku. Umíchejte nelepivé těsto a dejte ho na hodinu kynout do tepla.
  3. Mezitím si připravte česnekovou náplň. Máslovou Heru rozpusťte a vmíchejte do ní sůl a prolisovaný česnek. Medvědí česnek nasekejte nadrobno a vše spolu dobře promíchejte.
  4. Těsto po vykynutí vyklopte na velmi jemně pomoučněný vál. Rozdělte ho na čtyři stejné díly. Každý díl rozválejte do tvaru obdélníku. Potřete česnekovou náplní, posypte medvědím česnekem a zamotejte do rolády. Okraje lehce zastrčte dovnitř, aby náplň zbytečně nevytékala.