Bulky se smaženou cibulkou
Chystáte se na přípravu domácích burgerů, ale nevíte, co k nim použít za bulku? Kupované nechte pro jiné, upečte si vlastní! Křupavé, nadýchané a se smaženou cibulkou uvnitř.
Čas přípravy30 minut
8 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 500 g hladké mouky
- 21 g droždí
- 0,5 lžičky cukru
- špetka soli
- 60 g Hery máslové
- 300 ml vlažného mléka
- 2 cibule
- olej na smažení
Postup přípravy
- Nejdříve připravte kvásek: V mističce rozmíchejte droždí s cukrem, zasypte lžicí mouky a přilijte 100 ml mléka. Směs rozmíchejte a dejte na 10 minut odpočinout na teplé místo, dokud nevzejde kvásek. Mezitím, co kvásek kyne, osmažte dozlatova najemno nakrájenou cibulku.
- K hotovému kvásku přidejte Heru máslovou, zbytek mléka, mouku a sůl. Vypracujte nelepivé těsto, přikryjte ho potravinovou folií a nechte v míse 45 minut kynout při pokojové teplotě.
- Nachystejte si plech vyložený pečicím papírem. Vyklopte těsto z mísy a zapracujte do něj smaženou cibulku. Vyválejte válec a rozdělte ho na čtyři části. Každou část poté znovu vyválejte do válce a znovu rozdělte na čtyři části, ze kterých vytvarujte pravidelné bulky.
- Stačí si v ruce vyrobit kuličku, rozmáčknout ji a kraje zahnout doprostřed. Hotové bulky naskládejte spojem dolů na plech a nechte je ještě 20 minut kynout. Po nakynutí je dejte do trouby a pečte je na 180 °C cca 15 minut, dokud nebude jejich povrch zlatavý a křupavý.
