use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bulky se smaženou cibulkou

Chystáte se na přípravu domácích burgerů, ale nevíte, co k nim použít za bulku? Kupované nechte pro jiné, upečte si vlastní! Křupavé, nadýchané a se smaženou cibulkou uvnitř.
  • 1 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Bulky se smaženou cibulkou

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 500 g hladké mouky
  • 21 g droždí
  • 0,5 lžičky cukru
  • špetka soli
  • 60 g Hery máslové
  • 300 ml vlažného mléka
  • 2 cibule
  • olej na smažení

      Postup přípravy
      1. Nejdříve připravte kvásek: V mističce rozmíchejte droždí s cukrem, zasypte lžicí mouky a přilijte 100 ml mléka. Směs rozmíchejte a dejte na 10 minut odpočinout na teplé místo, dokud nevzejde kvásek. Mezitím, co kvásek kyne, osmažte dozlatova najemno nakrájenou cibulku.
      2. K hotovému kvásku přidejte Heru máslovou, zbytek mléka, mouku a sůl. Vypracujte nelepivé těsto, přikryjte ho potravinovou folií a nechte v míse 45 minut kynout při pokojové teplotě.
      3. Nachystejte si plech vyložený pečicím papírem. Vyklopte těsto z mísy a zapracujte do něj smaženou cibulku. Vyválejte válec a rozdělte ho na čtyři části. Každou část poté znovu vyválejte do válce a znovu rozdělte na čtyři části, ze kterých vytvarujte pravidelné bulky.
      4. Stačí si v ruce vyrobit kuličku, rozmáčknout ji a kraje zahnout doprostřed. Hotové bulky naskládejte spojem dolů na plech a nechte je ještě 20 minut kynout. Po nakynutí je dejte do trouby a pečte je na 180 °C cca 15 minut, dokud nebude jejich povrch zlatavý a křupavý.