Věnec s medvědím česnekem
Už vás nebaví klasické pečivo a toužíte po změně? Věnec s medvědím česnekem je skvělou alternativou! Upečte ho například jako přílohu ke grilovaným dobrotám nebo jen tak na chuť.
Čas pečení30 minut
Čas přípravy40 minut
12 porce

Ingredience
- 1,5 lžíce rozpuštěné Hery
- 250 ml vlažné vody
- 500 g hladké mouky
- špetka soli
- 0,5 kostky droždí
- 50 g Hery máslové
- 200 g mozzarelly
- 2 hrsti nasekaného medvědího česneku
- sůl
- pepř
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Nejdříve si připravte těsto. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké. Rozdělte ho na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte odpočívat na 12 hodin do lednice.
- Poté těsto rozválejte a potřete rozpuštěnou Herou máslovou. Posypte medvědím česnekem a nastrouhanou mozzarellou, osolte a opepřete. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě alespoň 40 minut.
- Věnec pečte na 180 °C cca 30 minut, dokud nebude na povrchu zlatavý (propečenost můžete vyzkoušet i špejlí).