use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Věnec s medvědím česnekem

Už vás nebaví klasické pečivo a toužíte po změně? Věnec s medvědím česnekem je skvělou alternativou! Upečte ho například jako přílohu ke grilovaným dobrotám nebo jen tak na chuť.
  • 13 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Věnec s medvědím česnekem

Ingredience

TĚSTO
  • 1,5 lžíce rozpuštěné Hery
  • 250 ml vlažné vody
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 0,5 kostky droždí
NÁPLŇ
  • 50 g Hery máslové
  • 200 g mozzarelly
  • 2 hrsti nasekaného medvědího česneku
  • sůl
  • pepř

      Postup přípravy
      1. Nejdříve si připravte těsto. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké. Rozdělte ho na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte odpočívat na 12 hodin do lednice.
      2. Poté těsto rozválejte a potřete rozpuštěnou Herou máslovou. Posypte medvědím česnekem a nastrouhanou mozzarellou, osolte a opepřete. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě alespoň 40 minut.
      3. Věnec pečte na 180 °C cca 30 minut, dokud nebude na povrchu zlatavý (propečenost můžete vyzkoušet i špejlí).