Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Věnec s medvědím česnekem

Už vás nebaví klasické pečivo a toužíte po změně? Věnec s medvědím česnekem je skvělou alternativou! Upečte ho například jako přílohu ke grilovaným dobrotám nebo jen tak na chuť.
  • 13 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Věnec s medvědím česnekem

Ingredience

TĚSTO
  • 1,5 lžíce rozpuštěné Hery
  • 250 ml vlažné vody
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 0,5 kostky droždí
NÁPLŇ
  • 50 g Hery máslové
  • 200 g mozzarelly
  • 2 hrsti nasekaného medvědího česneku
  • sůl
  • pepř

      Postup přípravy
      1. Nejdříve si připravte těsto. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké. Rozdělte ho na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte odpočívat na 12 hodin do lednice.
      2. Poté těsto rozválejte a potřete rozpuštěnou Herou máslovou. Posypte medvědím česnekem a nastrouhanou mozzarellou, osolte a opepřete. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě alespoň 40 minut.
      3. Věnec pečte na 180 °C cca 30 minut, dokud nebude na povrchu zlatavý (propečenost můžete vyzkoušet i špejlí).