Banánový chlebíček
Není lepší cesta, jak zužitkovat přezrálé banány. Protože čím víc černých flíčků na sobě mají, tím lepší a sladší bude výsledek. Banana bread neboli banánový chléb se skvěle hodí například k ranním čaji.
Čas přípravy20 minut
8 porce

Ingredience
Na těsto:
- 8 lžic rozpuštěné Hery máslové
- 1 hrnek cukru
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 3 zralé rozmačkané banány
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 1/2 hrnku nasekaných ořechů nebo čokolády
- 1 banán na ozdobu
Postup přípravy
- Troubu si předehřejte na 175 °C. Do formy na chlebíček dejte pomačkaný pečicí papír.
- Heru máslovou vyšlehejte s cukrem a vejci do pěny. Přidejte mléko, vanilkový extrakt, 3 zralé rozmačkané banány a mouku smíchanou s jedlou sodou. Těsto pořádně promíchejte. Nakonec do těsta přidejte ořechy nebo čokoládu a jemně promíchejte.
- Propracované těsto nalijte do pečicí formy a nahoru dejte rozpůlený banán.
- Pečte cca 50–60 minut. Po upečení nechte vychladnout.
