Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánový chlebíček

Není lepší cesta, jak zužitkovat přezrálé banány. Protože čím víc černých flíčků na sobě mají, tím lepší a sladší bude výsledek. Banana bread neboli banánový chléb se skvěle hodí například k ranním čaji.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Banánový chlebíček

Ingredience

Na těsto:
  • 8 lžic rozpuštěné Hery máslové
  • 1 hrnek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 3 zralé rozmačkané banány
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku nasekaných ořechů nebo čokolády
  • 1 banán na ozdobu

      Postup přípravy
      1. Troubu si předehřejte na 175 °C. Do formy na chlebíček dejte pomačkaný pečicí papír.
      2. Heru máslovou vyšlehejte s cukrem a vejci do pěny. Přidejte mléko, vanilkový extrakt, 3 zralé rozmačkané banány a mouku smíchanou s jedlou sodou. Těsto pořádně promíchejte. Nakonec do těsta přidejte ořechy nebo čokoládu a jemně promíchejte.
      3. Propracované těsto nalijte do pečicí formy a nahoru dejte rozpůlený banán.
      4. Pečte cca 50–60 minut. Po upečení nechte vychladnout.