use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánový chlebíček

Není lepší cesta, jak zužitkovat přezrálé banány. Protože čím víc černých flíčků na sobě mají, tím lepší a sladší bude výsledek. Banana bread neboli banánový chléb se skvěle hodí například k ranním čaji.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Banánový chlebíček

Ingredience

Na těsto:
  • 8 lžic rozpuštěné Hery máslové
  • 1 hrnek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 3 zralé rozmačkané banány
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku nasekaných ořechů nebo čokolády
  • 1 banán na ozdobu
      Postup přípravy
      1. Troubu si předehřejte na 175 °C. Do formy na chlebíček dejte pomačkaný pečicí papír.
      2. Heru máslovou vyšlehejte s cukrem a vejci do pěny. Přidejte mléko, vanilkový extrakt, 3 zralé rozmačkané banány a mouku smíchanou s jedlou sodou. Těsto pořádně promíchejte. Nakonec do těsta přidejte ořechy nebo čokoládu a jemně promíchejte.
      3. Propracované těsto nalijte do pečicí formy a nahoru dejte rozpůlený banán.
      4. Pečte cca 50–60 minut. Po upečení nechte vychladnout.