Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Celozrnné snídaňové rohlíky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Celozrnné snídaňové rohlíky

Ingredience

  • 120 ml vlažné vody
  • 150 g pšeničné chlebové mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička medu
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 150 ml vřelé vody
  • 150 ml vlažné vody
  • 30 g lněného semínka
  • 2 lžíce ropuštěné Hery máslová příchuť
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky chlebového koření nebo mletého kmínu
  • zhruba 400 g celozrnné pšeničné mouky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Celozrnnou špaldovou mouku promíchejte s ovesnými vločkami a zalijte vřelou vodou. Nechejte stranou, aby vločky a mouka nasály vodu. Pusťte se do další přípravy - do výroby kvásku. Smíchejte všechny suroviny - vodu, mouku, droždí a med. Promíchanou směs nechejte kynout hodinu v míse. Po hodině přidejte zbytek surovin, špaldovou mouku s vločkami a vymíchejte hladké krásné těsto. Ideálně v robotu nebo domácí pekárně. Nechejte kynout další hodinu, klidně i maličko déle. Těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte na 10 stejných hromádek. Ty nechejte dalších 15 minut kynout. Z hromádek vyválejte válečkem tenké ovály, které srolujte do tvaru rohlíku. Maličko tlačte, aby se těsto pěkně spojilo.Pozor, aby těsto nebylo až moc pomoučené, protože potom nebude lepit a rohlíky se rozevřou. Klidně můžete vytvarovati dalamánky nebo bulky. Do rohlíků nařízněte několik zářezů a posypejte hrubou solí. Nechejte opět kynout, asi půl až tři čtvrtě hodiny. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C, asi 20 minut.