use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvková roláda

Máte rádi borůvky? Tato roláda je borůvkovo-borůvková, a tedy přesně pro vás!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy48 minut
  • 12 porce
recipe image Borůvková roláda

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 3 vejce
  • 80 g krupicového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • mouka na poprášení korpusu
  • 200 g borůvek
  • 4 plátky želatiny
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g Hery
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru

      Postup přípravy
      1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny, z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme.
      2. Mouku se škrobem prosejeme na vaječnou směs a zlehka vmícháme.
      3. Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozetřeme a pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení povrch korpusu poprášíme hladkou moukou, plát převrátíme na čistý pečicí papír a po vychladnutí vrchní papír odtrhneme.
      4. Borůvky opláchneme a necháme oschnout. Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme ji nabobtnat. Tvaroh rozmícháme se změklou Herou a moučkovým cukrem. Dvě třetiny borůvek svaříme s 50 ml vody. Rozvar necháme trochu zchladnout, rozpustíme v něm vymačkanou želatinu a vmícháme ho do tvarohové náplně.
      5. Piškotový plát potřeme tvarohovou náplní s borůvkami a pomocí papíru jej stočíme do rolády. Uložíme ji do chladničky ztuhnout.
      6. Mezitím vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem, vmícháme do ní polovinu zbylých, rozmačkaných borůvek. Roládu potřeme borůvkovou šlehačkou a ozdobíme zbývajícími borůvkami.