Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvková roláda

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Borůvková roláda

Ingredience

  • 3 vejce
  • 80 g krupicového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • mouka na poprášení korpusu
  • 200 g borůvek
  • 4 plátky želatiny
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g Hery
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny, z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme. Mouku se škrobem prosijeme na vaječnou směs a zlehka vmícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozetřeme a pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení povrch korpusu poprášíme hladkou moukou, plát převrátíme na čistý pečicí papír a po vychladnutí vrchní papír odtrhneme. Borůvky opláchneme a necháme oschnout. Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme ji nabobtnat. Tvaroh rozmícháme se změklou Herou a moučkovým cukrem. Dvě třetiny borůvek svaříme s 50 ml vody. Rozvar necháme trochu zchladnout, rozpustíme v něm vymačkanou želatinu a vmícháme ho do tvarohové náplně. Piškotový plát potřeme tvarohovou náplní s borůvkami a pomocí papíru jej stočíme do rolády. Uložíme ji do chladničky ztuhnout. Mezitím vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem, vmícháme do ní polovinu zbylých, rozmačkaných borůvek. Roládu potřeme borůvkovou šlehačkou a ozdobíme zbývajícími borůvkami.