Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochníčky s tvarohovou pomazánkou

Odpalované těsto si tradičně spojujeme se sladkými věnečky, ale vyzkoušeli jste jej někdy naslano? My ano! Připravte si bochánky s tvarohovou pomazánkou, která je mimochodem výborná i na čerstvý chléb.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 16 porce
recipe image Bochníčky s tvarohovou pomazánkou

Ingredience

Na těsto:
  • 1 dl vody
  • 10 dkg rostlinného tuku Hera
  • špetka soli
  • špetka krystalového cukru
  • 10 dkg hladké mouky
  • 4 vejce
Na náplň:
  • 30 dkg tvarohové pomazánky
  • 5 dkg měkkého rostlinného tuku Hera
Tvarohová pomazánka:
  • 25 dkg tvarohu
  • ½ cibule
  • 1 lžíce smetany
  • sůl, pepř, červená paprika podle chuti
Na zdobení:
  • petrželka kudrnka
  • plátky červené cibule
  • opečená slanina

      Bochánky:
      1. Na mírném plameni rozpusťte Heru s cukrem a solí. Přidejte mouku a pravidelně míchejte, dokud základ nezíská našedlou barvu a neodlepí se od stěny hrnce. Sundejte ze sporáku a s použitím ručního šlehače postupně vmíchejte vajíčka.
      2. Těsto vložte do sáčku na zdobení s hvězdicovou násadkou a tvořte kopečky s průměrem 2,5–3 cm na plechu mírně vytřeném olejem a vysypaném moukou. Pozn.: k tvarování můžete použít i lžíci. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 230 °C. Když bochánky narostou, snižte teplotu na 180 °C a upečte je do zlatova.
      Tvarohová pomazánka
      1. Smíchejte 25 dkg tvarohu s polovinou očištěné a na malé kostičky pokrájené cibule. Podle chuti přidejte sůl, červenou papriku, pepř, nakonec přidejte ještě jednu polévkovou lžíci smetany a celé dobře promíchejte.
      Dokončení
      1. Tvarohovou pomazánku promíchejte s Herou a naplňte bochánky. Ozdobte podobně jako na obrázku.