Velikonoční pečení jinak: Zkuste slané cupcakes
Anglická slanina, bylinky, čerstvý špenát a spousta dalších dobrot. Že už se vám sbíhají sliny? Pak zapněte troubu a pusťte se do našeho receptu na slané velikonoční cupcakes, které zachutnají nejen koledníkům.
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 4 vejce
- 250 g anglické slaniny nebo uzeného masa
- 50 g Hery Máslová příchuť
- 4 rohlíky (ideálně 2 dny staré)
- 150 ml mléka
- 3 lžíce hrubé mouky
- 2 hrnky zelených bylinek, kopřiv, jarních cibulek a čerstvého špenátu
- Sůl a pepř
- 500 g čerstvého krémového sýru
- 100 g Hery Máslová příchuť
- Nasekané zelené bylinky
- Natvrdo uvařená křepelčí vajíčka
- Zelené bylinky
- Kousky dokřupava osmažené slaniny
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Nakrájejte rohlíky na malé kostky, ty dejte do misky a zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechejte asi 15 minut nasáknout.
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy k rohlíkovým kostičkám a zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do rohlíkové směsi v míse vmíchejte na kostičky pokrájené maso, hrubou mouku a nasekané bylinky. Přimíchejte rozpuštěnou Heru. Velice opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dejte do papírových formiček na muffiny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C půl hodiny. Po upečení nechejte cupcakes úplně vychladnout.
- Sýr vyšlehejte se změklou Herou a dejte do zdobícího sáčku se špičkou. Vychladlé korpusy malých dortíků ozdobte. Navrch přidejte ještě polovinu křepelčího vajíčka uvařeného natvrdo, trochu bylinek, které jsou i v těstu, a kostičku dokřupava osmažené slaniny. Teď už stačí jen ochutnat a potrénovat vůli, aby zbylo i na koledníky!