Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Velikonoční pečení jinak: Zkuste slané cupcakes

Anglická slanina, bylinky, čerstvý špenát a spousta dalších dobrot. Že už se vám sbíhají sliny? Pak zapněte troubu a pusťte se do našeho receptu na slané velikonoční cupcakes, které zachutnají nejen koledníkům.
  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Velikonoční pečení jinak: Zkuste slané cupcakes

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 g anglické slaniny nebo uzeného masa
  • 50 g Hery Máslová příchuť
  • 4 rohlíky (ideálně 2 dny staré)
  • 150 ml mléka
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 2 hrnky zelených bylinek, kopřiv, jarních cibulek a čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř
  • 500 g čerstvého krémového sýru
  • 100 g Hery Máslová příchuť
  • Nasekané zelené bylinky
  • Natvrdo uvařená křepelčí vajíčka
  • Zelené bylinky
  • Kousky dokřupava osmažené slaniny
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nakrájejte rohlíky na malé kostky, ty dejte do misky a zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechejte asi 15 minut nasáknout.
  2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy k rohlíkovým kostičkám a zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do rohlíkové směsi v míse vmíchejte na kostičky pokrájené maso, hrubou mouku a nasekané bylinky. Přimíchejte rozpuštěnou Heru. Velice opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dejte do papírových formiček na muffiny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C půl hodiny. Po upečení nechejte cupcakes úplně vychladnout.
  3. Sýr vyšlehejte se změklou Herou a dejte do zdobícího sáčku se špičkou. Vychladlé korpusy malých dortíků ozdobte. Navrch přidejte ještě polovinu křepelčího vajíčka uvařeného natvrdo, trochu bylinek, které jsou i v těstu, a kostičku dokřupava osmažené slaniny. Teď už stačí jen ochutnat a potrénovat vůli, aby zbylo i na koledníky!