use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Velikonoční pečení jinak: Zkuste slané cupcakes

Anglická slanina, bylinky, čerstvý špenát a spousta dalších dobrot. Že už se vám sbíhají sliny? Pak zapněte troubu a pusťte se do našeho receptu na slané velikonoční cupcakes, které zachutnají nejen koledníkům.
  • Čas pečení1 hodiny
  • 1 porce
recipe image Velikonoční pečení jinak: Zkuste slané cupcakes

Ingredience

Těsto:
  • 4 vejce
  • 250 g anglické slaniny nebo uzeného masa
  • 50 g Hery Máslová příchuť
  • 4 rohlíky (ideálně 2 dny staré)
  • 150 ml mléka
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 2 hrnky zelených bylinek, kopřiv, jarních cibulek a čerstvého špenátu
  • sůl a pepř
Krém a dekorace:
  • 500 g čerstvého krémového sýru
  • 100 g Hery Máslová příchuť
  • nasekané zelené bylinky
  • natvrdo uvařená křepelčí vajíčka
  • zelené bylinky
  • kousky dokřupava osmažené slaniny

      Postup přípravy:
      1. Nakrájejte rohlíky na malé kostky, ty dejte do misky a zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechte asi 15 minut nasáknout.
      2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy k rohlíkovým kostičkám a zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do rohlíkové směsi v míse vmíchejte na kostičky pokrájené maso, hrubou mouku a nasekané bylinky. Přimíchejte rozpuštěnou Heru. Velice opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dejte do papírových formiček na muffiny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C půl hodiny. Po upečení nechte cupcakes úplně vychladnout.
      3. Sýr vyšlehejte se změklou Herou a dejte do zdobícího sáčku se špičkou. Vychladlé korpusy malých dortíků ozdobte. Navrch přidejte ještě polovinu křepelčího vajíčka uvařeného natvrdo, trochu bylinek, které jsou i v těstu, a kostičku dokřupava osmažené slaniny. Teď už stačí jen ochutnat a potrénovat vůli, aby zbylo i na koledníky!