Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochánky s jahodovým krémem

Lahodné bochánky s lehkým krémem z jahod a mascarpone. Jen pozor na jejich uchování..I když, zřejmě nebude třeba .:)
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Bochánky s jahodovým krémem

Ingredience

Na těsto:
  • 15 dkg změklého rostlinného tuku Hera
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 17 dkg hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
Na krém:
  • 25 dkg zralých jahod
  • 8–10 dkg moučkového cukru
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 balení ztužovače šlehačky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Utřete změklou Heru dohromady s moučkovým cukrem a vejci až je směs hladká a krémová. Potom vmíchejte prášek do pečiva smíchaný s moukou a kakaovým práškem.
  2. Pomocí zdobicího sáčku s hladkou špičkou, vytlačujte ze směsi bochánky na plech vyložený pečícím papírem. Ponechte mezi hrudkami dostatečně velký prostor, kdyby se těsto rozteklo. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu asi 10–12 minut. Těsto je hotové, když jde sundat z plechu. Po vyndání z trouby nechte vychladnout.
  3. Na krém umixujte moučkový cukr s mascarpone, poté přidejte rozmixované jahody. Dále přidejte smeta-fix a míchejte, až je krém hladký.
  4. Dva bochánky spojte jahodovým krémem a ozdobte čokoládovou polevou dle vaší fantazie.