Bílková bábovka
Přijde vám nečekaná návštěva a vy nemáte žádné pohoštění? Nezoufejte, bílková bábovka je hotová raz dva a potřebujete na ni jen pár surovin.
Čas přípravy15 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 7 bílků
- 85 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 120 g polohrubé mouky
- 50 g namletých ořechů (mandle, lískové, vlašské)
- citronová kůra
- 90 g rozpuštěné Hery máslové
- hrst malin
Postup přípravy
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomalu do něj vmíchejte cukr. Nyní za stálého míchání přilévejte rozpuštěnou a vychladlou Heru máslovou. V druhé míse si smíchejte všechny sypké suroviny a poté k nim přilijte sníh smíchaný s máslem. Nakonec do směsi opatrně přidejte maliny a citronovou kůru.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečte na 200 °C cca 30 minut. Že je bábovka hotová, poznáte nejen díky tomu, že krásně voní, ale také bude mít zlatavou barvu.
