use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bílková bábovka

Přijde vám nečekaná návštěva a vy nemáte žádné pohoštění? Nezoufejte, bílková bábovka je hotová raz dva a potřebujete na ni jen pár surovin.
  • 45 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 12 porce
recipe image Bílková bábovka

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 7 bílků
  • 85 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g polohrubé mouky
  • 50 g namletých ořechů (mandle, lískové, vlašské)
  • citronová kůra
  • 90 g rozpuštěné Hery máslové
  • hrst malin

      Postup přípravy
      1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomalu do něj vmíchejte cukr. Nyní za stálého míchání přilévejte rozpuštěnou a vychladlou Heru máslovou. V druhé míse si smíchejte všechny sypké suroviny a poté k nim přilijte sníh smíchaný s máslem. Nakonec do směsi opatrně přidejte maliny a citronovou kůru.
      2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečte na 200 °C cca 30 minut. Že je bábovka hotová, poznáte nejen díky tomu, že krásně voní, ale také bude mít zlatavou barvu.