Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bílková bábovka

Přijde vám nečekaná návštěva a vy nemáte žádné pohoštění? Nezoufejte, bílková bábovka je hotová raz dva a potřebujete na ni jen pár surovin.
  • 45 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 12 porce
recipe image Bílková bábovka

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 7 bílků
  • 85 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g polohrubé mouky
  • 50 g namletých ořechů (mandle, lískové, vlašské)
  • citronová kůra
  • 90 g rozpuštěné Hery máslové
  • hrst malin
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomalu do něj vmíchejte cukr. Nyní za stálého míchání přilévejte rozpuštěnou a vychladlou Heru máslovou. V druhé míse si smíchejte všechny sypké suroviny a poté k nim přilijte sníh smíchaný s máslem. Nakonec do směsi opatrně přidejte maliny a citronovou kůru.
  2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečte na 200 °C cca 30 minut. Že je bábovka hotová, poznáte nejen díky tomu, že krásně voní, ale také bude mít zlatavou barvu.