Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pečená jablka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Pečená jablka

Ingredience

  • 4 větší jablka
  • ¼ šálku třtinového cukru
  • 1 ČL skořice
  • 50 g loupaných mandlí
  • 50 g hrozinek
  • 20 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 50 ml rumu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z jablek odkrojte vršek, aby vznikla čepička. Opatrně vyndejte jádřinec, abyste jablko vespod neprořízli, a vydlabejte asi dvě třetiny vnitřní části jablka. Vznikne vám mistička. Vydlabanou část jablka nakrájejte na drobné kostičky. Hrozinky propláchněte vroucí vodou a namočte na chvíli do rumu.
  2. Cukr utřete s Herou, přidejte pokrájené kousky jablek, hrozinky, skořici, mandle a pár kapek rumu.Vydlabaná jablka naplňte připravenou směsí, vložte je do zapékací misky a pečte do změknutí (zhruba 30–45 minut).