Závin s anglickou slaninou a kyselým zelím

Závin s anglickou slaninou a kyselým zelím

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto
400 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
100 ml vlažné vody
100 ml vlažného mléka
3 lžíce Hery máslová příchuť
1 lžička soli

Na náplň

300 g kysaného zelí
250 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje na smažení
kmín
sůl a pepř podle chuti

1 bílek na potření
kmín na posypání

 

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Sypké suroviny – droždí, sůl a mouku, smíchejte dohromady. Přidejte vlažnou vodu s mlékem a Heru. Vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout pod utěrkou, na teplém místě.

Mezitím si připravte náplň, která musí vychladnout.

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Anglickou slaninu na kostičky trochu větší. Zelí nechejte v cedníku okapat. Kdo chce zelí méně kyselé, může ho ještě propláchnout vodou a nechat okapat.

Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a slaninu do křupava. Přidejte kysané zelí. Promíchejte a dejte opět do cedníku. Odkape přebytečná mastnota. Nechejte úplně vychladnout.

Vykynuté těsto rozválejte na placku. Dejte na ni vychladlou náplň. Pevně zarolujte a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.
Potřete bílkem a posypejte kmínem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 35 minut, dokud závin nezezlátne.

Nechejte trochu vychladnout. Můžete podávat teplý i studený.

 

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Bulky se smaženou cibulkou

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chřestový koláč

45 - 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Kuřecí koláč se žampiony

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Věnec s medvědím česnekem

45 - 60 min. | snadná