Makronky podle Marzicake

Makronky podle Marzicake

> 60 min. | pro zkušené
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Suroviny:

1.část:

150 g prosáté mandlové mouky
150 g prosátého moučkového cukru
55 g bílků

2.část:

155 g cukru krystal (nebo krupice)
38 g vody

3. část:

55 g bílků

gelové barvy dle výběru
silikonové podložky na pečení

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 125°C.

Nejprve si připravíte 1.část. Cukr a mandlovou mouku prosít a následně ručním mixerem lehce provzdušnit a načechrat. Pak měchačkou přidejte bílky a zapracujte. Dejte stranou.

Dále si svařte cukr s vodou na 117°C. Mezi tím si ušlehejte bílky z 3.části. Pozor nepřešlehat. Šlehat jen do bíla, ale ne do tuha.
Jakmile bude cukr s vodou na teplotě 117°C, opatrně a pomalu jej přidávejte do stále šlehaných bílků. Ty šlehejte do vychladnutí a do tuhých špiček.

Poté vychladlé a vyšlehané bílky opatrně a postupně vmíchávejte do 1.části. Pak přidejte maličko barvy.

Naplňte do sáčků a pak už jen stříkejte na silikonovou formu.

Troubu si rozehřejte na 125°C až budou makronky na formě usušené. Poznáte to při dotyku prstem. Dříve je do trouby nedávejte.

Pečte tak 30 až 38 minut. Z formy sundavejte až po vychladnutí.

Plnit můžete slaným karamelem, máslovým krémem, ovocem, čokoládou. Je to jen na vás.

Podobné recepty

Ambasador
Zobrazit více

Makronky podle Marzicake

> 60 min. | pro zkušené
Ambasador
Zobrazit více

Madlenky

15 - 30 min. | snadná