Chřestový koláč

Chřestový koláč

45 - 60 min. | střední
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

TĚSTO

200 g hladké mouky
1 lžička soli
100 g Hery
1 vejce

NÁPLŇ

300 g zeleného chřestu
300 ml smetany ke šlehání
3 jarní cibulky
2 vejce
200 g tvrdého sýra
Sůl
Pepř

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Chřestový koláč: Sezónní klasika, kterou nesmíte vynechat

Chřest nejen skvěle chutná, ale je také velmi zdravý. Obsahuje řadu vitamínů, vápník a také železo. Pozvěte ho do své kuchyně a připravte netradiční slaný koláč, se kterým rozhodně zabodujete!

Postup přípravy

Začněte přípravou těsta. Smíchejte si mouku se solí, přidejte nakrájenou Heru a nakonec vejce. Pokuste se vytvořit jednotné a nelepivé těsto. Až budete mít hotovo, zabalte ho do potravinové fólie a nechte v lednici cca hodinu odpočinout.

Nyní přišel čas na vyválení těsta. K tomu použijte pečicí papír, který lehce poprašte moukou. Těsto vyválejte na velikost plechu a myslete na to, aby mělo cca 0,5 cm na výšku. Až budete mít těsto vyválené, přeneste ho opatrně na vymazaný plech a zatlačte ho do krajů. Těsto propíchejte vidličkou a dejte ho na 10 minut odpočinout do lednice.

Než si těsto odpočine, připravíte náplň. Na pánvi osmahněte dozlatova jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Až bude cibulka tak akorát, nechte ji vychladnout. V misce smíchejte vajíčka, smetanu, špetku soli a pepře, nastrouhaný sýr a vše dobře promíchejte.  

Odpočaté těsto vyndejte z lednice a pečte ho na 190 °C cca 25 minut, dokud nebude jeho povrch zlatavý. Poté plech vyndejte, rozprostřete na něj osmaženou cibulku, na ni nalijte smetanovou směs a nahoru vyskládejte omytý chřest. Šup s koláčem zpět do trouby a péct dalších 25 minut. Pak už nezbývá než dodat – Dobrou chuť!

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Bulky se smaženou cibulkou

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chřestový koláč

45 - 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Kuřecí koláč se žampiony

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Věnec s medvědím česnekem

45 - 60 min. | snadná