Banánovo-jáhlový chlebíček

Banánovo-jáhlový chlebíček

30 - 45 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:

8 hodně zralých banánů
1 hrnek neslazeného mandlové mléka
3/4 hrnku javorového sirupu
1/2 hrnku rozpuštěné Hery bez laktózy
1/4 hrnku chia semínek
vanilkový extrakt
1 hrnek jáhlové mouky (získáte ji rozmixováním jáhel ve výkonném mixéru)
1 hrnek bílé rýžové mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
špetka soli
špetka muškátového oříšku
2 hrnky strouhaného kokosu

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Troubu si předehřejte na 165 °C.

V mixéru si rozmixujte 6 banánů. Přidejte javorový sirup, mandlové mléko, vanilkový extrakt, rozpuštěnou Heru a chia semínka. Promíchejte metličkou.

Ve velké míse smíchejte obě „mouky“. Kdo chce, může je nahradit bezlepkovou moukou. Přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a muškátového oříšku. Vmíchejte do banánové směsi.
Přidejte kokos a všechno společně promíchejte.

Těsto dejte do formy na srnčí hřbet. Pokud máte menší formu, rozdělte na dva chlebíčky.
Na povrch naskládejte zbylé banány, nakrájené na kolečka.

Pečte 45 až 50 minut. Hotovo je v okamžiku, kdy do středu vpíchnete špejli a ta vyjde ven čistá.
Nechte pět minut odpočívat ve formě a poté vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Skladujte v lednici. Kdo chce, může i zamrazit. V mrazáku můžete chlebíček skladovat až dva měsíce.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Mug cake bez laktózy

< 15 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Mandlové palačinky

< 15 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Banánovo-jáhlový chlebíček

30 - 45 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Jablečný koláč se slaným karamelem

45 - 60 min. | střední