Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup přípravy

Recept

  • 140 g vlažného mléka
  • 1/2 lžičky cukru krystal
  • 20 g droždí
  • 50 g hladké mouky

Všechny suroviny spojte a nechte alespoň 10 minut vykynout. Mezi tím si ve vedlejší míse promíchejte:

  • 70 g Hera máslová (změklá)
  • 70 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 2 žloutky

Spojte obě části dohromady.

  • Přidejte 30 g lískooříškové mouky. Jestliže tuhle mouku nemáte, můžete přidat 15 g mletých lískových oříšků.
  • Nakonec přimíchejte 190 g hladké mouky
  • Hrst brusinek

Nechte 1/2 hodinky kynout

  • Mezi tím si na plech připravte pečící papír, dále rozšlehané vajíčko, drobenku (1/2 lžíce sádla+ 1 lžíce pol.mouky+1,5 lžíce cukru).

Těsto zpracujte a rozdělte na 12 stejných dílů (47 g).  Každý díl rozválejte na 20 cm dlouhý pruh. Konce spojte a pruh zapleťte do věnečku. Jeden vedle druhého pokládejte na pečící papír do tvaru věnce. Ten potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou. Pečte při teplotě 170°C do zhnědnutí.

Po vychladnutí ozdobte každý malý věneček mochyní a doplňte mašlí.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.