use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Velikonoční zajíčci z kynutého těsta

K Velikonocům neodmyslitelně patří kynuté pečivo. Vyzkoušejte tematické zajíčky, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. Jejich příprava není náročná a může se do ní zapojit celá rodina!
  • 2 hodiny 40 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 8 porce
recipe image Velikonoční zajíčci z kynutého těsta

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 400 g polohrubé pšeničné mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 50 g rozpuštěné Hery Máslová příchuť
  • 1 vejce
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření před pečením
  • trocha sezamových semínek na ozdobení ocásku

      Postup přípravy:
      1. Heru rozpusťte v hrnci. Všechny suroviny (včetně rozpuštěné Hery) dejte do mísy robota a umíchejte nelepivé těsto. To pak nechte hodinu kynout. Poté těsto propracujte a rozdělte na osm stejných dílů.
      2. Z každého dílu uválejte dlouhý váleček, ze kterého odkrojte kousek na ocásek. Konce válečků vyválejte do špičky – to budou zaječí uši. Z válečku upleťte tvar zajíčka. Z malého kousku na ocásek vyrobte miniaturní uzlík, který vsaďte do dírky na zaječím ocásku. Uši můžete mírně zploštit.
      3. Naskládejte zajíčky na plech vyložený pečicím papírem a nechte je půl hodiny kynout pod utěrkou. Pak je potřete rozšlehaným vejcem a ocásek posypejte bílými sezamovými semínky.
      4. Velikonoční zajíčky pečte v troubě rozehřáté na 180 °C 20 až 25 minut dozlatova.