Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentýnské vafle podle Elly

Pokud nechcete hřešit ani na Valentýna, vyzkoušejte zdravou, veganskou variantu vaflí ze špaldové mouky.
  • 40 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 4 porce
recipe image Valentýnské vafle podle Elly

Ingredience

Na těsto:
  • 180 g Hery bez laktózy
  • 100 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 250 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 180–200 ml mandlového mléka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Změklou Heru bez laktózy utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a pořádně promíchejte.  Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k Heře s vejci. Přilijte mandlové mléko a mixujte asi tři minuty mixérem, aby bylo krásně nadýchané.
  2. Těsto vlijte do vaflovače a pečte dozlatova. Podávejte s tím, na co máte právě největší chuť. Doporučujeme marmeládu, čerstvé ovoce nebo vynechat cukru v receptu a pustit se do vaflí naslano.