Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vafle

Máte doma vaflovač? Tak my vám řekneme, čím ho naplnit.
  • 25 minut
  • Čas přípravy10 minut
  • 3 porce
recipe image Vafle

Ingredience

  • 175 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 7 lžic rozpuštěné Hery
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lžičky soli
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve si oddělte bílek od žloutku. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh. V míse smíchejte suché přísady, postupně přidejte rozpuštěnou Heru, mléko a žloutky a vyšlehejte v hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně ručně přimíchejte našlehaný sníh.
  2. Těsto na vafle dejte do předehřátého vaflovače a pečte cca 5 minut dozlatova.
  3. Vafle podávejte s tím, co máte rádi, například s marmeládou, ovocem, šlehačkou, zmrzlinou nebo třeba javorovým sirupem.