Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentýnské vafle

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Valentýnské vafle

Ingredience

  • Na těsto:
  • 260 g hladké mouky
  • 1 a 1 lžičky (5 g) sušeného droždí
  • 1 lžičky (1 g) jedlé sody
  • 1 lžičky (2g) soli
  • 3 lžíce (40 g) krupicového cukru
  • 2 velká vejce
  • 420 ml mléka
  • 115 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 1 lžičky vanilkového extraktu
  • jahody, maliny, borůvky
  • šlehačka
  • moučkový cukr
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Na těsto v míse smíchejte mouku, droždí, sodu, sůl a cukr. V další velké míse prošlehejte vajíčka, mléko, rozpouštěnou Heru máslovou a vanilkový extrakt. Do moučné směsi postupně přidávejte vaječnou směs a jemně prošlehejte do hladké směsi. Mísu překryjte potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice (těsto vydrží v lednici 2-3 dny).
  2. Ráno už jen nahřejte vaflovač, podle typu přístroje případně lehce vymažte olejem a na každou vafli použijte asi 1 hrnku těsta, stěrkou jemně uhlaďte povrch. Přiklopte těsto vaflovače a pečte asi 5-7 minut, nebo dokud nejsou vafle zlatavé a křupavé.
  3. Vafle zdobte ovocem a šlehačkou podle vlastní fantazie. Nakonec poprašte moučkovým cukrem. Skvěle chutnají také s javorovým sirupem, nebo medem.
Tip: pokud chcete vafle bez laktózy, jednoduše vyměňte mléko za nějakou rostlinnou variantu a Heru máslovou příchuť nahraďte Herou bez laktózy.