Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohový mazanec

Skvělý tvarohový mazanec. Stačí jen smíchat ingredience a šoupnout do trouby. Jen si hlídejte teplotu.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 6 porce
recipe image Tvarohový mazanec

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • špetka strouhané citronové kůry
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 1 vejce na potření
  • 100 g blanšírovaných mandlí

      Postup přípravy
      1. Heru nakrájíme na menší kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Poté ji s cukrem utřeme do pěny. Zašleháme do ní vejce, přidáme citronovou kůru i šťávu, vanilkový cukr a tvaroh. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
      2. Z těsta vytvoříme bochánek a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře ho nůžkami nastřihneme do kříže. Mazanec po celém povrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme celými mandlemi.
      3. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme péct. Asi po 20 minutách teplotu zvýšíme na 180 °C a mazanec dopékáme asi 30 minut dozlatova.