Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohový mazanec

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Tvarohový mazanec

Ingredience

  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • špetka strouhané citronové kůry
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 1 vejce na potření
  • 100 g blanšírovaných mandlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Heru nakrájíme na menší kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Poté ji s cukrem utřeme do pěny. Zašleháme do ní vejce, přidáme citronovou kůru i šťávu, vanilkový cukr a tvaroh. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
  2. Z těsta vytvoříme bochánek a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře ho nůžkami nastřihneme do kříže. Mazanec po celém povrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme celými mandlemi.
  3. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme péct. Asi po 20 minutách teplotu zvýšíme na 180 °C a mazanec dopékáme asi 30 minut dozlatova.