Šneky s bylinkovou / masovou náplní
Ať už jste masožravec nebo vegetarián, na tomto receptu si jistě pochutnáte. Jednoduché šneky s bylinkovou nebo masovou náplní jsou skvělé jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy.
Čas přípravy45 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- Includes40 dg hladké mouky
- Includes25 g droždí
- Includes1 vejce
- Includes2 dcl mléka
- Includes1 lžička krupicového cukru
- Includes7 dkg Hery
- Includessůl
- Includessmetana ke šlehání na potření
Bylinková náplň:
- Includessvazek čerstvých nasekaných bylinek
- Includes20 dkg sýru mozzarella
- Includes1 balení rajčatového protlaku
- Includessmetana na vaření
Masová náplň:
- Includes30 dkg krůtího masa
- Includes1 stroužek česneku
- Includes1 cibule
- Includes4 lžíce smetany na vaření
Postup přípravy:
- Připravte si kynuté těsto, které nechte asi 40 minut kynout.
- Poté jej rozválejte na 5 cm silný plát.
- Smíchejte ingredience na bylinkovou náplň a poklaďte na něj.
- Plát smotejte do rolády, rozkrájejte na 3 cm silné plátky a rozložte na vymazaný plech.
- Povrch potřete smetanou na vaření a nechte dalších 15 minut kynout.
- Vložte do trouby a pečte, dokud nebudou šneky zlatavé.
Masová náplň:
- Cibuli a česnek zpěňte na oleji.
- Přidejte mleté nebo najemno nakrájené krůtí maso, směs koření na mletá masa a duste doměkka.
- Nakonec přidejte smetanu na vaření.
- Směs dávejte na těsto až po vychladnutí.
