Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Šneky s bylinkovou / masovou náplní

Ať už jste masožravec nebo vegetarián, na tomto receptu si jistě pochutnáte. Jednoduché šneky s bylinkovou nebo masovou náplní jsou skvělé jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Šneky s bylinkovou - masovou náplní

Ingredience

Na těsto:
  • 40 dg hladké mouky
  • 25 g droždí
  • 1 vejce
  • 2 dcl mléka
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 7 dkg Hery
  • sůl
  • smetana ke šlehání na potření
Bylinková náplň:
  • svazek čerstvých nasekaných bylinek
  • 20 dkg sýru mozzarella
  • 1 balení rajčatového protlaku
  • smetana na vaření
Masová náplň:
  • 30 dkg krůtího masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce smetany na vaření

      Postup přípravy:
      1. Připravte si kynuté těsto, které nechte asi 40 minut kynout.
      2. Poté jej rozválejte na 5 cm silný plát.
      3. Smíchejte ingredience na bylinkovou náplň a poklaďte na něj.
      4. Plát smotejte do rolády, rozkrájejte na 3 cm silné plátky a rozložte na vymazaný plech.
      5. Povrch potřete smetanou na vaření a nechte dalších 15 minut kynout.
      6. Vložte do trouby a pečte, dokud nebudou šneky zlatavé.
      Masová náplň:
      1. Cibuli a česnek zpěňte na oleji.
      2. Přidejte mleté nebo najemno nakrájené krůtí maso, směs koření na mletá masa a duste doměkka.
      3. Nakonec přidejte smetanu na vaření.
      4. Směs dávejte na těsto až po vychladnutí.