use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Šneky s bylinkovou / masovou náplní

Ať už jste masožravec nebo vegetarián, na tomto receptu si jistě pochutnáte. Jednoduché šneky s bylinkovou nebo masovou náplní jsou skvělé jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Šneky s bylinkovou - masovou náplní

Ingredience

Na těsto:
  • 40 dg hladké mouky
  • 25 g droždí
  • 1 vejce
  • 2 dcl mléka
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 7 dkg Hery
  • sůl
  • smetana ke šlehání na potření
Bylinková náplň:
  • svazek čerstvých nasekaných bylinek
  • 20 dkg sýru mozzarella
  • 1 balení rajčatového protlaku
  • smetana na vaření
Masová náplň:
  • 30 dkg krůtího masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce smetany na vaření

      Postup přípravy:
      1. Připravte si kynuté těsto, které nechte asi 40 minut kynout.
      2. Poté jej rozválejte na 5 cm silný plát.
      3. Smíchejte ingredience na bylinkovou náplň a poklaďte na něj.
      4. Plát smotejte do rolády, rozkrájejte na 3 cm silné plátky a rozložte na vymazaný plech.
      5. Povrch potřete smetanou na vaření a nechte dalších 15 minut kynout.
      6. Vložte do trouby a pečte, dokud nebudou šneky zlatavé.
      Masová náplň:
      1. Cibuli a česnek zpěňte na oleji.
      2. Přidejte mleté nebo najemno nakrájené krůtí maso, směs koření na mletá masa a duste doměkka.
      3. Nakonec přidejte smetanu na vaření.
      4. Směs dávejte na těsto až po vychladnutí.