Šneky s bylinkovou / masovou náplní
Ať už jste masožravec nebo vegetarián, na tomto receptu si jistě pochutnáte. Jednoduché šneky s bylinkovou nebo masovou náplní jsou skvělé jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy.
Čas přípravy45 minut
12 porce
![recipe image Šneky s bylinkovou - masovou náplní](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Assets/Recipes/sync-images/7a0e9463-2e56-42bd-b84f-8bbbb0c85315.jpg?rev=4b94990bebf24d3981aeab1eed1ca0dc&w=900)
Ingredience
Na těsto:
- 40 dg hladké mouky
- 25 g droždí
- 1 vejce
- 2 dcl mléka
- 1 lžička krupicového cukru
- 7 dkg Hery
- sůl
- smetana ke šlehání na potření
Bylinková náplň:
- svazek čerstvých nasekaných bylinek
- 20 dkg sýru mozzarella
- 1 balení rajčatového protlaku
- smetana na vaření
Masová náplň:
- 30 dkg krůtího masa
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 4 lžíce smetany na vaření
Postup přípravy:
- Připravte si kynuté těsto, které nechte asi 40 minut kynout.
- Poté jej rozválejte na 5 cm silný plát.
- Smíchejte ingredience na bylinkovou náplň a poklaďte na něj.
- Plát smotejte do rolády, rozkrájejte na 3 cm silné plátky a rozložte na vymazaný plech.
- Povrch potřete smetanou na vaření a nechte dalších 15 minut kynout.
- Vložte do trouby a pečte, dokud nebudou šneky zlatavé.
Masová náplň:
- Cibuli a česnek zpěňte na oleji.
- Přidejte mleté nebo najemno nakrájené krůtí maso, směs koření na mletá masa a duste doměkka.
- Nakonec přidejte smetanu na vaření.
- Směs dávejte na těsto až po vychladnutí.
![](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Pdf-Logo.png?rev=-1)