use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvovo-ovesné sušenky

Tyto sušenky rozhodně nedostávají svému názvu – díky mrkvi a krému jsou totiž krásně vláčné.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 8 porce
recipe image Mrkvovo-ovesné sušenky

Ingredience

Těsto
  • 115 g Hery
  • 150 g hnědého cukru
  • 1 vejce (L)
  • 1 čajová lžička vanilkového aroma
  • 150 g mouky
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička koření do perníku
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • ½ čajové lžičky soli
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 35 g nastrouhané mrkve
  • 30 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Krém
  • 100 g sýru krémového typu
  • 50 g Hery
  • ¼ čajové lžičky vanilkového aroma
  • 3–4 polévkové lžíce moučkového cukru

      1. Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
      2. Heru o pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem. Přidejte vanilkové aroma a vejce a míchejte dohladka.
      3. Smíchejte suché suroviny a přimíchejte do mokré směsi. Přidejte strouhanou mrkev a ořechy.
      4. Nechte 15–20 minut uležet v lednici.
      5. Z těsta udělejte stejně velké kuličky a naskládejte na plech. Každou stlačte spodní stranou lžíce a pečte dozlatova (asi 10 minut). Nechte zcela vychladnout.
      6. Smíchejte suroviny na krém a slepte jím vždy 2 sušenky.