Mrkvovo-ovesné sušenky
Tyto sušenky rozhodně nedostávají svému názvu – díky mrkvi a krému jsou totiž krásně vláčné.
Čas pečení10 minut
Čas přípravy1 hodiny 0 minut
8 porce

Ingredience
- 115 g Hery
- 150 g hnědého cukru
- 1 vejce (L)
- 1 čajová lžička vanilkového aroma
- 150 g mouky
- ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička koření do perníku
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- ½ čajové lžičky soli
- 50 g ovesných vloček
- 50 g strouhaného kokosu
- 35 g nastrouhané mrkve
- 30 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 100 g sýru krémového typu
- 50 g Hery
- ¼ čajové lžičky vanilkového aroma
- 3–4 polévkové lžíce moučkového cukru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
- Heru o pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem. Přidejte vanilkové aroma a vejce a míchejte dohladka.
- Smíchejte suché suroviny a přimíchejte do mokré směsi. Přidejte strouhanou mrkev a ořechy.
- Nechte 15–20 minut uležet v lednici.
- Z těsta udělejte stejně velké kuličky a naskládejte na plech. Každou stlačte spodní stranou lžíce a pečte dozlatova (asi 10 minut). Nechte zcela vychladnout.
- Smíchejte suroviny na krém a slepte jím vždy 2 sušenky.