Mrkvovo-ovesné sušenky
Tyto sušenky rozhodně nedostávají svému názvu – díky mrkvi a krému jsou totiž krásně vláčné.
Čas přípravy1 hodiny
8 porce

Ingredience
Těsto
- 115 g Hery
- 150 g hnědého cukru
- 1 vejce (L)
- 1 čajová lžička vanilkového aroma
- 150 g mouky
- ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička koření do perníku
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- ½ čajové lžičky soli
- 50 g ovesných vloček
- 50 g strouhaného kokosu
- 35 g nastrouhané mrkve
- 30 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Krém
- 100 g sýru krémového typu
- 50 g Hery
- ¼ čajové lžičky vanilkového aroma
- 3–4 polévkové lžíce moučkového cukru
- Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
- Heru o pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem. Přidejte vanilkové aroma a vejce a míchejte dohladka.
- Smíchejte suché suroviny a přimíchejte do mokré směsi. Přidejte strouhanou mrkev a ořechy.
- Nechte 15–20 minut uležet v lednici.
- Z těsta udělejte stejně velké kuličky a naskládejte na plech. Každou stlačte spodní stranou lžíce a pečte dozlatova (asi 10 minut). Nechte zcela vychladnout.
- Smíchejte suroviny na krém a slepte jím vždy 2 sušenky.
