Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvovo-ovesné sušenky

Tyto sušenky rozhodně nedostávají svému názvu – díky mrkvi a krému jsou totiž krásně vláčné.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 8 porce
recipe image Mrkvovo-ovesné sušenky

Ingredience

Těsto
  • 115 g Hery
  • 150 g hnědého cukru
  • 1 vejce (L)
  • 1 čajová lžička vanilkového aroma
  • 150 g mouky
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička koření do perníku
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • ½ čajové lžičky soli
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 35 g nastrouhané mrkve
  • 30 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Krém
  • 100 g sýru krémového typu
  • 50 g Hery
  • ¼ čajové lžičky vanilkového aroma
  • 3–4 polévkové lžíce moučkového cukru

      1. Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
      2. Heru o pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem. Přidejte vanilkové aroma a vejce a míchejte dohladka.
      3. Smíchejte suché suroviny a přimíchejte do mokré směsi. Přidejte strouhanou mrkev a ořechy.
      4. Nechte 15–20 minut uležet v lednici.
      5. Z těsta udělejte stejně velké kuličky a naskládejte na plech. Každou stlačte spodní stranou lžíce a pečte dozlatova (asi 10 minut). Nechte zcela vychladnout.
      6. Smíchejte suroviny na krém a slepte jím vždy 2 sušenky.