Medvědí tlapičky
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g vlašských ořechů
- 1 vejce
- 1 lžička mleté skořice
- 150 g Hery
- Hera na vymazání formiček
- 100 g čokoládové polevy
- 50 g loupaných mandlí
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Na vál prosijeme mouku a kakao.
- Přidáme oba druhy cukru, jemně nastrouhané ořechy, vejce, skořici a změklou Heru. Vypracujeme hladké těsto a na 30 minut ho uložíme do chladna odpočinout.
- Z proleželého těsta vymodelujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a vtlačíme je do vymazaných formiček na pracny.
- Rozložíme je na plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme tlapičky asi 15 minut.
- Hotové je vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
- Čokoládovou polevu rozehřejeme a namočíme do ní špičky tlapiček. Zbylou polevu dáme do cukrářského sáčku a tlapičky jí dozdobíme.
- Mandle nasekáme na hranolky a přilepíme je na tlapičky jako drápky.