Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medvědí tlapičky

Jednoduché cukroví, které vypadá kouzelně. Medvědí tlapičky, nebo také pracny, jsou českou klasikou od pradávna.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 40 porce
recipe image Medvědí tlapičky

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 150 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 150 g Hery
  • Hera na vymazání formiček
  • 100 g čokoládové polevy
  • 50 g loupaných mandlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Na vál prosijte mouku a kakao. Přidejte oba druhy cukru, jemně nastrouhané ořechy, vejce, skořici a změklou Heru. Vypracujte hladké těsto a na 30 minut ho uložte do chladna odpočinout.
  2. Z proleželého těsta vymodelujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a vtlačte je do vymazaných formiček na pracny.
  3. Rozložte na plech a dejte do předehřáté trouby. Tlapičky pečte cca 15 minut na 180 °C. Hotové je vyklopte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
  4. Čokoládovou polevu rozehřejte a namočte do ní špičky tlapiček. Zbylou polevu dejte do cukrářského sáčku a tlapičky dozdobte.
  5. Mandle nasekejte na hranolky a přilepte na tlapičky jako drápy.