use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medvědí tlapičky

Jednoduché cukroví, které vypadá kouzelně. Medvědí tlapičky, nebo také pracny, jsou českou klasikou od pradávna.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 40 porce
recipe image Medvědí tlapičky

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 150 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 150 g Hery
  • Hera na vymazání formiček
  • 100 g čokoládové polevy
  • 50 g loupaných mandlí

      Postup přípravy
      1. Na vál prosijte mouku a kakao. Přidejte oba druhy cukru, jemně nastrouhané ořechy, vejce, skořici a změklou Heru. Vypracujte hladké těsto a na 30 minut ho uložte do chladna odpočinout.
      2. Z proleželého těsta vymodelujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a vtlačte je do vymazaných formiček na pracny.
      3. Rozložte na plech a dejte do předehřáté trouby. Tlapičky pečte cca 15 minut na 180 °C. Hotové je vyklopte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
      4. Čokoládovou polevu rozehřejte a namočte do ní špičky tlapiček. Zbylou polevu dejte do cukrářského sáčku a tlapičky dozdobte.
      5. Mandle nasekejte na hranolky a přilepte na tlapičky jako drápy.