Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medvědí tlapičky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Medvědí tlapičky

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 150 g Hery
  • Hera na vymazání formiček
  • 100 g čokoládové polevy
  • 50 g loupaných mandlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Na vál prosijeme mouku a kakao.
  2. Přidáme oba druhy cukru, jemně nastrouhané ořechy, vejce, skořici a změklou Heru. Vypracujeme hladké těsto a na 30 minut ho uložíme do chladna odpočinout.
  3. Z proleželého těsta vymodelujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a vtlačíme je do vymazaných formiček na pracny.
  4. Rozložíme je na plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme tlapičky asi 15 minut.
  5. Hotové je vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
  6. Čokoládovou polevu rozehřejeme a namočíme do ní špičky tlapiček. Zbylou polevu dáme do cukrářského sáčku a tlapičky jí dozdobíme.
  7. Mandle nasekáme na hranolky a přilepíme je na tlapičky jako drápky.