Cukroví s důlkem
Cukroví s důlkem je tradiční české cukroví, které je poměrně nenáročné na přípravu a těší se proto velké oblibě. Pokud nechcete či nestíháte péct více druhů cukroví, ale rádi plníte talíř více variantami, naplňte cukroví několika různými typy marmelád.
Čas přípravy35 minut
50 porce

Ingredience
Těsto
- 210 g hladké mouky
- 210 g moučkového cukru
- 180 g Hery máslové
- 50 g jemně mletých vlašských oříšků
Postup přípravy
- Z mouky, cukru, ořechů a Hery máslové vypracujte hladké a nelepivé těsto a před dalším zpracováním ho dejte alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- Z odpočatého těsta vyválejte tenký váleček. Postupně z něj vytvořte kuličky o průměru cca 2 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky udělejte koncem vařečky menší důlek, pomocí párátka potom můžete vytvořit vlnky. Plech dejte ještě na hodinu do lednice. Poté vše vyndejte a pečte na 155 °C cca 10 minut, dokud sušenky nezezlátnou.
- Vychladlé sušenky plňte marmeládou pomocí zdobícího sáčku do vařečkou vytlačeného důlku. Sušenky ale můžete plnit marmeládou ještě před pečením.
