Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cukroví s důlkem

Cukroví s důlkem je tradiční české cukroví, které je poměrně nenáročné na přípravu a těší se proto velké oblibě. Pokud nechcete či nestíháte péct více druhů cukroví, ale rádi plníte talíř více variantami, naplňte cukroví několika různými typy marmelád.
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 50 porce
recipe image Cukroví s důlkem

Ingredience

  • 210 g hladké mouky
  • 210 g moučkového cukru
  • 180 g Hery máslové
  • 50 g jemně mletých vlašských oříšků
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z mouky, cukru, ořechů a Hery máslové vypracujte hladké a nelepivé těsto a před dalším zpracováním ho dejte alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  2. Z odpočatého těsta vyválejte tenký váleček. Postupně z něj vytvořte kuličky o průměru cca 2 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky udělejte koncem vařečky menší důlek, pomocí párátka potom můžete vytvořit vlnky.  Plech dejte ještě na hodinu do lednice. Poté vše vyndejte a pečte na 155 °C cca 10 minut, dokud sušenky nezezlátnou.
  3. Vychladlé sušenky plňte marmeládou pomocí zdobícího sáčku do vařečkou vytlačeného důlku. Sušenky ale můžete plnit marmeládou ještě před pečením.