use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cukroví s důlkem

Cukroví s důlkem je tradiční české cukroví, které je poměrně nenáročné na přípravu a těší se proto velké oblibě. Pokud nechcete či nestíháte péct více druhů cukroví, ale rádi plníte talíř více variantami, naplňte cukroví několika různými typy marmelád.
  • 3 hodiny 45 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 50 porce
recipe image Cukroví s důlkem

Ingredience

Těsto
  • 210 g hladké mouky
  • 210 g moučkového cukru
  • 180 g Hery máslové
  • 50 g jemně mletých vlašských oříšků

      Postup přípravy
      1. Z mouky, cukru, ořechů a Hery máslové vypracujte hladké a nelepivé těsto a před dalším zpracováním ho dejte alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
      2. Z odpočatého těsta vyválejte tenký váleček. Postupně z něj vytvořte kuličky o průměru cca 2 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky udělejte koncem vařečky menší důlek, pomocí párátka potom můžete vytvořit vlnky.  Plech dejte ještě na hodinu do lednice. Poté vše vyndejte a pečte na 155 °C cca 10 minut, dokud sušenky nezezlátnou.
      3. Vychladlé sušenky plňte marmeládou pomocí zdobícího sáčku do vařečkou vytlačeného důlku. Sušenky ale můžete plnit marmeládou ještě před pečením.