Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vynikající vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky


Co by to bylo za Vánoce bez vanilkových rohlíčků! Vanilkové rohlíčky jsou vánoční klasikou, která zdobí nejednu sváteční tabuli. Tento typ cukroví je navíc poměrně trvanlivý, můžete si ho tak připravit s větším předstihem a o Vánocích už jen v klidu mlsat a užívat si sladkou vánoční pohodu.
  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Vynikající vanilkové rohlíčky

Ingredience

  • 200 g Hera máslová příchuť
  • 250 g hladké mouky
  • 70 g cukr moučka
  • 110 g strouhané vlašské ořechy
  • 1 balení vanilkového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Postup přípravy vanilkových rohlíčků
  2. Všechny ingredience zapracujte dohromady a na vále z nich vyválejte hladké těsto. To nechte asi 2 hodiny odpočinout v chladu a pak už z něj můžete začít tvarovat rohlíčky. Z těsta postupně odkrajujte kousky tak, aby rohlíčky byly podobně velké.
  3. Pečte na suchém plechu asi 20 minut při 170°C. Po upečení rohlíčky obalte v cukrové moučce smíchané s vanilkovým cukrem. A je to!