Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé pralinky s čokoládovým krémem

Vyzkoušejte nepečené pralinky s vynikajícím čokoládovým krémem. Díky košíčku z čokolády každá pralinka hezky křupne.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Malé pralinky s čokoládovým krémem

Ingredience

  • 20 dkg čokolády na vaření
  • 20 dkg cukru
  • 1 dl smetany na šlehání
  • 2 dkg sušeného mlieka
  • 20 dkg Hery
  • 9 dkg kakaového rizika
  • cca 3–4 cl koňaku na dochucení
  • + malé pralinkové formičky nebo malé papírové košíčky na muffiny
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. V míse nad mírně vařící vodou rozpusťe čokoládu. Naplňte jí formičky (lžičkou nebo metličkou) a to tak, abyste pokryli celý jejich vnitřek. Dejte vychladit.
  2. Celý postup opakujte dvakrát až třikrát, aby byla čokoládová krusta dostatečně silná a připravená na plnění krémem.
  3. V kastrůlku smíchejte smetanu na šlehání s 3/4 připraveného cukru. Přimíchejte sušené mléko, kakao a zbytek cukru. Míchejte, dokud hmota nebude zcela hladká. Nakonec kastrůlek odstavte, přidejte Heru a míchejte, dokud nevznikne krásně hladká lesklá hmota. Nakonec přidejte koňak.
  4. Krém rozetřete na plech a dejte do lednice, aby rychleji vychladl. Jakmile jej vyndáte z lednice, ještě jednou jej promíchejte, aby se s ním lépe pracovalo. Krémem naplňte cukrářský sáček a plňte připravené čokoládové formičky na pralinky.
  5. Na ozdobu můžete použít opražené mandle nebo barevné cukrové zdobení.