Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé pralinky s čokoládovým krémem

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Malé pralinky s čokoládovým krémem

Ingredience

  • 20 dkg čokolády na vaření
  • 20 dkg cukru
  • 1 dl smetany na šlehání
  • 2 dkg sušeného mléka
  • 20 dkg Hery
  • 9 dkg kakaového prášku
  • cca 3-4 cl koňaku na dochucení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V míse nad mírně vařící vodou rozpustíme čokoládu. Naplníme jí formičky (lžičkou nebo metličkou) a to tak, abychom pokryly celý jejich vnitřek. Dáme vychladit.
  2. Celý postup potom opakujeme dvakrát až třikrát, aby byla čokoládová krusta dostatečně silná a připravená na plnění krémem.
  3. V kastrůlku smícháme smetanu na šlehání s 3/4 připraveného cukru. Přimícháme sušené mléko, kakao a zbytek cukru. Mícháme, dokud není hmota zcela hladká. Nakonec kastrůlek odstavíme a přidáme Heru a mícháme, dokud nevznine krásně hladká lesklá hmota. Nakonec přidáme koňak.
  4. Krém rozetřeme na plech a dáme do ledničky, aby rychleji vychladl. Jakmile jej vyndáme z lednice, ještě jednou jej promícháme, aby se s ním lépe pracovalo. Krémem naplníme cukrářský sáček a plníme připravené čokoládové formičky na pralinky.
  5. Na ozdobu můžeme použít opražené mandle, nebo barevné cukrové zdobení.