use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé pralinky s čokoládovým krémem

Vyzkoušejte nepečené pralinky s vynikajícím čokoládovým krémem. Díky košíčku z čokolády každá pralinka hezky křupne.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Malé pralinky s čokoládovým krémem

Ingredience

  • 20 dkg čokolády na vaření
  • 20 dkg cukru
  • 1 dl smetany na šlehání
  • 2 dkg sušeného mlieka
  • 20 dkg Hery
  • 9 dkg kakaového rizika
  • cca 3–4 cl koňaku na dochucení
  • + malé pralinkové formičky nebo malé papírové košíčky na muffiny

      Postup přípravy
      1. V míse nad mírně vařící vodou rozpusťe čokoládu. Naplňte jí formičky (lžičkou nebo metličkou) a to tak, abyste pokryli celý jejich vnitřek. Dejte vychladit.
      2. Celý postup opakujte dvakrát až třikrát, aby byla čokoládová krusta dostatečně silná a připravená na plnění krémem.
      3. V kastrůlku smíchejte smetanu na šlehání s 3/4 připraveného cukru. Přimíchejte sušené mléko, kakao a zbytek cukru. Míchejte, dokud hmota nebude zcela hladká. Nakonec kastrůlek odstavte, přidejte Heru a míchejte, dokud nevznikne krásně hladká lesklá hmota. Nakonec přidejte koňak.
      4. Krém rozetřete na plech a dejte do lednice, aby rychleji vychladl. Jakmile jej vyndáte z lednice, ještě jednou jej promíchejte, aby se s ním lépe pracovalo. Krémem naplňte cukrářský sáček a plňte připravené čokoládové formičky na pralinky.
      5. Na ozdobu můžete použít opražené mandle nebo barevné cukrové zdobení.