Květáková pizza
Máte neodolatelnou chuť na pizzu? Zkuste tu květákovou. Chuťově vás rozhodně nezklame, a navíc vám jen při pohledu na ni nenaskáčou kila nahoru.
Čas přípravy20 minut
2 porce

Ingredience
Těsto
- 30 g Hera
- 1 středně velký květák
- 3 vejce
- špetka soli
- lžička sušeného oregana
Omáčka
- ½ bílé cibule
- lžíce olivového oleje
- 400 g konzervovaných rajčat
- lžíce rajčatového protlaku
- ½ lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Nejprve si troubu předehřejte na 190 °C. Květák umyjte, rozdělte na růžičky a uvařte doměkka v hrnci s vodou. Vodu slijte, květák vyždímejte a rozmixujte. Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí. Směs klaďte pomocí lžičky na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi budou přibližně 4 menší pizzy.
- Na lžíci olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku. Poté přidejte protlak a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčata a nechte omáčku 5 minut provařit. Omáčku dochuťte solí, pepřem a oreganem. Omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C asi 20 minut. Pizzy vyndejte z trouby, navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.
