Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Květáková pizza

Máte neodolatelnou chuť na pizzu? Zkuste tu květákovou. Chuťově vás rozhodně nezklame, a navíc vám jen při pohledu na ni nenaskáčou kila nahoru.
  • 50 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 2 porce
recipe image Květáková pizza

Ingredience

Těsto
  • 30 g Hera
  • 1 středně velký květák
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • lžička sušeného oregana
Omáčka
  • ½ bílé cibule
  • lžíce olivového oleje
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • lžíce rajčatového protlaku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • sůl a pepř
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Nejprve si troubu předehřejte na 190 °C. Květák umyjte, rozdělte na růžičky a uvařte doměkka v hrnci s vodou. Vodu slijte, květák vyždímejte a rozmixujte. Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí. Směs klaďte pomocí lžičky na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi budou přibližně 4 menší pizzy.
  2. Na lžíci olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku. Poté přidejte protlak a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčata a nechte omáčku 5 minut provařit. Omáčku dochuťte solí, pepřem a oreganem. Omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C asi 20 minut. Pizzy vyndejte z trouby, navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.