use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Květáková pizza

Máte neodolatelnou chuť na pizzu? Zkuste tu květákovou. Chuťově vás rozhodně nezklame, a navíc vám jen při pohledu na ni nenaskáčou kila nahoru.
  • 50 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 2 porce
recipe image Květáková pizza

Ingredience

Těsto
  • 30 g Hera
  • 1 středně velký květák
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • lžička sušeného oregana
Omáčka
  • ½ bílé cibule
  • lžíce olivového oleje
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • lžíce rajčatového protlaku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • sůl a pepř

      Postup přípravy
      1. Nejprve si troubu předehřejte na 190 °C. Květák umyjte, rozdělte na růžičky a uvařte doměkka v hrnci s vodou. Vodu slijte, květák vyždímejte a rozmixujte. Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí. Směs klaďte pomocí lžičky na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi budou přibližně 4 menší pizzy.
      2. Na lžíci olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku. Poté přidejte protlak a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčata a nechte omáčku 5 minut provařit. Omáčku dochuťte solí, pepřem a oreganem. Omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C asi 20 minut. Pizzy vyndejte z trouby, navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.