Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kuřecí koláč se žampiony

Nevíte, jaké pohoštění přichystat pro návštěvu? Vyzkoušejte netradiční slaný koláč s kuřecím masem a žampiony. Hodí se například i na cesty nebo na piknik.
  • 1 hodiny 25 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 8 porce
recipe image Kuřecí koláč se žampiony

Ingredience

TĚSTO
  • 150 g Hery máslové
  • 120 g hladké mouky
  • 3 lžíce ledové vody
  • špetka soli
  • špetka muškátového oříšku
  • lžička oregána
NÁPLŇ
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 70 g slaniny
  • 250 g malých žampionů
  • 300 ml mléka
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce Hery máslové
  • tymián
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • sýr na posypání

      Postup přípravy
      1. Mouku smíchejte se špetkou soli, moučkového cukru a lžičkou oregána. Přidejte vychladlou Heru, vodu a vypracujte hladké těsto. Z něj poté udělejte bochánek. Těsto rozválejte do kruhu a přeneste do vymazané formy. Několikrát vidličkou, zatěžkejte fazolemi a dejte péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte cca 15 minut, dokud není povrch těsta nazlátlý.
      2. Nyní přichází čas na přípravu masové náplně. Maso nakrájejte na menší kostky, osolte, opepřete a v hluboké pánvi na troše oleje orestujte dozlatova. Asi v polovině restování přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nakrájenou cibuli a na kousky nakrájené houby. Když je základ na náplň osmahnutý, vše z pánve vyndejte a odložte stranou. Ve výpeku rozehřejte Heru máslovou, zaprašte ji hladkou moukou a usmažte bledou jíšku. Vmíchejte tymián, mléko a vývar. Do vzniklého bešamelu vraťte maso s houbami a promíchejte.
      3. Zvyšte teplotu na 200 °C. Chladnoucí náplň přendejte na předpečené těsto a posypte sýrem. Pečte cca 35 minut, dokud povrch není zlatavý.