Krupicový koláč
Nepečený koláč z krupice budou milovat nejen vaše děti.
Čas přípravy45 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
- 1 litr mléka
- 1 sklenice moučkového cukru (200 g)
- 3 vaječné žloutky
- 1 sklenice krupice
- 1 konzerva broskví (900 g)
- 2 lžíce želatiny (20 g)
- 100g kulatých sušenek
- 1 lžíce kakaa
- ovoce nebo džem ke zdobení
Postup přípravy:
- Uvařte pšeničnou krupici v mléce a stále míchejte, aby se nepřipálila. Nechte vychladnout. Utřete měkkou kostku margarínu Hera na pečení s cukrem. Nakonec přidejte jednotlivě vejce.
- Ke vzniklé hmotě s vaječnými žloutky přidávejte po lžících pšeničnou krupici. Přitom směs stále míchejte mixérem. Hmotu rozdělte na dvě části a k jedné části přidejte lžíci kakaa.
- Obě těsta dejte postupně na dno koláčové formy (o průměru 23 cm). Nejprve tmavou pšeničnou krupici, poté světlou.
- Vezměte 1/2 sklenice s broskvovým sirupem a smíchejte ji se dvěma lžícemi želatiny. Nechte stát 5 minut.
- Vezměte zbytek broskví bez sirupu a rozmixujte je. Až želatina nabobtná, zahřívejte ji, dokud se nerozpustí, a smíchejte ji s rozmixovaným ovocem.
- Broskvovou hmotu dejte do formy na pšeničnou krupici a formu dejte do ledničky, aby její obsah ztuhl. Hotový koláč podávejte s ovocem nebo džemem.
