Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krupicový koláč

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Krupicový koláč

Ingredience

  • 1 kostka rostlinného tuku Hera (250g)
  • 1 litr mléka
  • 1 sklenice moučkového cukru (200g)
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 sklenice krupice
  • 1 konzerva broskví (900g)
  • 2 lžíce želatiny (20g)
  • 100g kulatých sušenek
  • 1 lžíce kakaa
  • ovoce nebo džem ke zdobení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Uvařte pšeničnou krupici v mléce a stále míchejte, aby se nepřipálila. Nechte vychladnout. Utřete měkkou kostku margarínu Hera na pečení s cukrem. Nakonec přidejte jednotlivě vejce.
  2. Ke vzniklé hmotě s vaječnými žloutky přidávejte po lžících pšeničnou krupici. Přitom směs stále míchejte mixérem. Hmotu rozdělte na dvě části a k jedné části přidejte lžíci kakaa.
  3. Piškotová těsta dejte postupně na dno koláčové formy (o průměru 23 cm). Nejprve tmavou pšeničnou krupici, poté světlou.
  4. Vezměte 1/2 sklenice s broskvovým sirupem a smíchejte ji se dvěma lžícemi želatiny. Nechte stát 5 minut.
  5. Vezměte zbytek broskví bez sirupu a rozmixujte je. Až želatina nabobtná, zahřívejte ji, dokud se nerozpustí, a smíchejte ji s rozmixovaným ovocem.
  6. Broskvovou hmotu dejte do formy na pšeničnou krupici a formu dejte do ledničky, aby její obsah ztuhl. Hotový koláč podávejte s ovocem nebo džemem.