Krupicový koláč
Čas pečení45 minut
Čas přípravy
1 porce

Ingredience
- 1 kostka rostlinného tuku Hera (250g)
- 1 litr mléka
- 1 sklenice moučkového cukru (200g)
- 3 vaječné žloutky
- 1 sklenice krupice
- 1 konzerva broskví (900g)
- 2 lžíce želatiny (20g)
- 100g kulatých sušenek
- 1 lžíce kakaa
- ovoce nebo džem ke zdobení
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Uvařte pšeničnou krupici v mléce a stále míchejte, aby se nepřipálila. Nechte vychladnout. Utřete měkkou kostku margarínu Hera na pečení s cukrem. Nakonec přidejte jednotlivě vejce.
- Ke vzniklé hmotě s vaječnými žloutky přidávejte po lžících pšeničnou krupici. Přitom směs stále míchejte mixérem. Hmotu rozdělte na dvě části a k jedné části přidejte lžíci kakaa.
- Piškotová těsta dejte postupně na dno koláčové formy (o průměru 23 cm). Nejprve tmavou pšeničnou krupici, poté světlou.
- Vezměte 1/2 sklenice s broskvovým sirupem a smíchejte ji se dvěma lžícemi želatiny. Nechte stát 5 minut.
- Vezměte zbytek broskví bez sirupu a rozmixujte je. Až želatina nabobtná, zahřívejte ji, dokud se nerozpustí, a smíchejte ji s rozmixovaným ovocem.
- Broskvovou hmotu dejte do formy na pšeničnou krupici a formu dejte do ledničky, aby její obsah ztuhl. Hotový koláč podávejte s ovocem nebo džemem.