Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kringel

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Kringel

Ingredience

  • - 250 ml mléka
  • - 80 g Hery máslové
  • - 2 žloutky
  • - 600 g hladké mouky
  • - 1 lžíce krupicového cukru
  • - 1 lžíce vanilkového cukru
  • - 1 lžička soli
  • - 1 kostka droždí
  • - 120 g měkké Hery máslové
  • - 3 lžičky skořice
  • - 200 g krupicového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a lžíci mouky. Kvásek nechte 5 – 10 minut na teplém místě.  Do mouky vlijte vzešlý kvásek a přidejte zbylé suroviny na těsto. Těsto dejte kynout na teplé místo. Když zdvojnásobí svůj objem, rozdělte jej na 2 poloviny a každý díl rozválejte na co nejtenčí pláty.  Obě těsta potřete připravenou skořicovou náplní a zabalte jako roládu. Připravenou roládu po délce rozřízněte a jednotlivé pruhy spleťte do sebe a vytvořte věnec.  Věnec dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte jej ještě 20 minut kynout.  Ve vyhřáté troubě na 180 °C, pečte cca 15 minut. Poté teplotu snižte na 150 °C a dopékejte ještě cca 30 minut. Hotový Kringel by měl krásně křupat.