use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kringel

Kringle vypadá náročně, ale věříme, že ho zvládne i popleta. Je křupavý, voňavý a vynikající – jinak bychom vám recept přece nedávali. ;) Vyzkoušejte tento estonský recept třeba tento víkend.
  • 2 hodiny 25 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 8 porce
recipe image Kringel

Ingredience

Na těsto:
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 600 g hladké mouky
  • 80 g Hery máslové
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžička soli
Na skořicovou náplň:
  • 120 g měkké Hery máslové
  • 3 lžičky skořice
  • 200 g krupicového cukru

      Postup přípravy
      1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a lžíci mouky. Kvásek nechte 5–10 minut na teplém místě.  Do mouky vlijte vzešlý kvásek a přidejte zbylé suroviny na těsto. Těsto dejte kynout na teplé místo. Když zdvojnásobí svůj objem, rozdělte jej na 2 poloviny a každý díl rozválejte na co nejtenčí pláty.
      2. Obě těsta potřete připravenou skořicovou náplní, kterou připravíte smícháním uvedených ingrediencí, a zabalte jako roládu. Připravenou roládu po délce rozřízněte a jednotlivé pruhy spleťte do sebe a vytvořte věnec. Věnec dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte jej ještě 20 minut kynout.
      3. Ve vyhřáté troubě na 180 °C pečte cca 15 minut. Poté teplotu snižte na 150 °C a dopékejte ještě cca 30 minut. Hotový Kringel by měl krásně křupat.