Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Křehké hvězdičky

Už nevíte, co péct? Křehké hvězdičky s karamelem by mohly být to pravé.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 30 porce
recipe image Křehké hvězdičky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 300 g pšeničné mouky
  • 200 g rostlinného tuku Hera
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 vanilkový cukr (16 g)
  • 1 konzervy karamelizovaného kondenzovaného mléka (200 g)
  • půlky vlašských ořechů na ozdobu
  • 1 vejce (lze pominout)
  • vanilkový cukr
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Do přesáté mouky na vále přidejte nakrájený rostlinný tuk, cukr, vanilkový cukr a případně, kdyby těsto bylo příliš suché, 1 vejce.
  2. Vypracujte těsto. Zaviňte do fólie a vložte na hodinu do lednice.
  3. Po hodině těsto vytáhněte a rozdělte na několik dílů, které rozválejte a vykrajujte hvězdičky.
  4. Pečte na pečicím papíru při teplotě 180 stupňů zhruba 20 minut. Po upečení doprostřed každé hvězdičky dejte lžičku karamelu a ozdobte půlkou ořechu.