Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fíkové lanýžky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Fíkové lanýžky

Ingredience

  • 150 g fíků
  • 50 g perníku na strouhání
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 20 g Hery
  • 3 lžíce rumu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • moučkový cukr na podsypání
  • 200 g čokoládové polevy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Fíky umeleme na masovém strojku.
  2. Přidáme nastrouhaný perník, jemně umleté ořechy, cukr, Heru, rum, skořici, citronovou šťávu a vše zpracujeme na nelepivou hmotu. Lžičkou z ní odkrajujeme malé kousky a vytvarujeme z nich špalíčky. Aby se hmota při tvarování nelepila, podsypáváme ji moučkovým cukrem.
  3. Špalíčky položíme na tácek posypaný moučkovým cukrem a dáme je do chladničky ztuhnout.
  4. Pak lanýžky namáčíme do rozehřáté polevy. Pokládáme je na tácek vyložený pečicím papírem nebo alobalem.
  5. Posypeme je nasekanými ořechy a necháme ztuhnout.