use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fíkové lanýžky

Sušené ovoce k Vánocům patří, tak proč jej nezapracovat i do cukroví? Fíkové lanýžky jsou nepečené a mezi klasickým cukrovím rozhodně vyniknou.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 30 porce
recipe image Fíkové lanýžky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 150 g sušených fíků
  • 50 g perníku na strouhání
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 20 g Hery
  • 3 lžíce rumu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • moučkový cukr na podsypání
  • 200 g čokoládové polevy

      Postup přípravy
      1. Fíky rozemelte na masovém strojku.
      2. Přidejte nastrouhaný perník, jemně umleté ořechy, cukr, Heru, rum, skořici, citronovou šťávu a vše zpracujte na nelepivou hmotu. Lžičkou z ní odkrajujte malé kousky a vytvarujte špalíčky. Aby se hmota při tvarování nelepila, podsypávájte ji moučkovým cukrem.
      3. Špalíčky položte na tácek posypaný moučkovým cukrem a dejte je do chladničky ztuhnout.
      4. Pak lanýžky namáčejte do rozehřáté čokoládové polevy a pokládejte na tácek vyložený pečicím papírem nebo alobalem.
      5. Posypejte nasekanými ořechy a nechte ztuhnout.