Banánové lívance
Tyto slaďoučké banánové lívance ocení i ti, kterým bezlepková strava nic neříká.
Čas přípravy15 minut
2 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 150 g mandlové mouky
- 1/3 balení kypřicího prášku
- 30 g Hery máslové
- 1 vejce
- 100 ml podmáslí
- 1 zralý banán
Postup přípravy
- Prosejte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Přidejte rozpuštěnou Heru máslovou, špetku soli, vejce, namačkaný banán a podmáslí. Vše smíchejte vařečkou nebo mixérem, dokud nebude těsto husté a bez hrudek. Rozehřejte pánev. Pomocí naběračky nalévejte na pánev těsto a opékejte z obou stran, dokud lívance lehce nezhnědnou.
- Takto připravte všechny lívanečky (těsto by mělo vyjít na 7–8 kusů) a můžete podávat. Ozdobte čerstvým ovocem, medem nebo bílým jogurtem.
