use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánové lívance

Tyto slaďoučké banánové lívance ocení i ti, kterým bezlepková strava nic neříká.
  • 30 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 2 porce
recipe image Banánové lívance

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 150 g mandlové mouky
  • 1/3 balení kypřicího prášku
  • 30 g Hery máslové
  • 1 vejce
  • 100 ml podmáslí
  • 1 zralý banán

      Postup přípravy
      1. Prosejte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Přidejte rozpuštěnou Heru máslovou, špetku soli, vejce, namačkaný banán a podmáslí. Vše smíchejte vařečkou nebo mixérem, dokud nebude těsto husté a bez hrudek. Rozehřejte pánev. Pomocí naběračky nalévejte na pánev těsto a opékejte z obou stran, dokud lívance lehce nezhnědnou.
      2. Takto připravte všechny lívanečky (těsto by mělo vyjít na 7–8 kusů) a můžete podávat. Ozdobte čerstvým ovocem, medem nebo bílým jogurtem.