use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Andělská křídla

Jak název napovídá, toto cukroví chutná přímo nebesky!
  • Čas pečení45 minut
  • 30 porce
recipe image Andělská křídla

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 1,5 sklenice mouky (250 g)
  • 40 g rostlinného tuku Hera
  • 4 vaječné žloutky
  • 4 lžíce kysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • moučkový cukr k posypání

      Postup přípravy:
      1. Do mísy dejte mouku a prášek do pečiva, přidejte měkký tuk Hera, kysanou smetanu a vaječné žloutky. Vše smíchejte v mixéru.
      2. Dejte těsto na stůl a důkladně jej zpracovávejte, dokud nevznikne elastická hmota.
      3. Těsto zabalte do hliníkové fólie. Dejte jej na 30 minut do ledničky.
      4. Zchladlé těsto vyválejte na co nejtenčí plát, přitom přidejte trochu mouky, aby se nelepilo na stůl.
      5. Vyválené těsto nakrájejte krájecím kolečkem na kosočtverečky o velikosti 3x8 cm a uprostřed každého z nich vytvořte zářez.
      6. Každé andělské křídlo propleťte otvorem uprostřed a dejte na plochý tác vymazaný tukem Hera. Pečte 8–10 minut při 180 °C. Po vychlazení posypte moučkovým cukrem.