Andělská křídla
Jak název napovídá, toto cukroví chutná přímo nebesky!
Čas pečení45 minut
30 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 1,5 sklenice mouky (250 g)
- 40 g rostlinného tuku Hera
- 4 vaječné žloutky
- 4 lžíce kysané smetany
- 1 lžička prášku do pečiva
- moučkový cukr k posypání
Postup přípravy:
- Do mísy dejte mouku a prášek do pečiva, přidejte měkký tuk Hera, kysanou smetanu a vaječné žloutky. Vše smíchejte v mixéru.
- Dejte těsto na stůl a důkladně jej zpracovávejte, dokud nevznikne elastická hmota.
- Těsto zabalte do hliníkové fólie. Dejte jej na 30 minut do ledničky.
- Zchladlé těsto vyválejte na co nejtenčí plát, přitom přidejte trochu mouky, aby se nelepilo na stůl.
- Vyválené těsto nakrájejte krájecím kolečkem na kosočtverečky o velikosti 3x8 cm a uprostřed každého z nich vytvořte zářez.
- Každé andělské křídlo propleťte otvorem uprostřed a dejte na plochý tác vymazaný tukem Hera. Pečte 8–10 minut při 180 °C. Po vychlazení posypte moučkovým cukrem.
