use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané tyčinky se slaninou

Skvělé pohoštění pro návštěvy, které bohužel zmizí dřív, než zazvoní u dveří. Slané tyčinky z kynutého těsta jsou prostě neodolatelné.
  • 1 hodiny 40 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 30 porce
recipe image Slané tyčinky se slaninou

Ingredience

Na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 200 ml vody
  • 90 g Hery
Na náplň:
  • hořčice na potření
  • 250 g anglické slaniny
  • hrubozrnná sůl
  • kmín
  • vejce na potření

      Postup přípravy
      1. Hladkou mouku, sušené droždí a sůl promíchejte. Postupně přidejte vejce, Heru a vodu. Těsto vypracujte dohladka a dejte odpočívat na teplé místo, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
      2. Hotové těsto vyválejte a potřete hořčicí. Nakrájejte na proužky a na každý dejte plátek slaniny (tak aby nepřesahoval přes okraje). Zamotejte.
      3. Plech si vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj tyčinky. Na 30 minut ještě přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Před pečením ještě potřete našlehaným vejcem a posypte hrubozrnnou solí a kmínem dle chuti.
      4. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 18 minut.