Madlenky

Madlenky

15 - 30 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

90 g cukru krystal
2 vejce
špetka soli
90 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
trochu pomerančové kůry
šťáva z 1/2 pomeranče

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte rozehřátou (vychladlou) Heru máslovou a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte. Nakonec zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu. Formu můžete jen vypláchnout vodou.
Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku. Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí. Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete.

 

Podobné recepty

Ambasador
Zobrazit více

Makronky podle Marzicake

> 60 min. | pro zkušené
Ambasador
Zobrazit více

Madlenky

15 - 30 min. | snadná