Bulky se smaženou cibulkou

Bulky se smaženou cibulkou

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

500 g hladké mouky
21 g droždí
0,5 lžičky cukru
Špetka soli
60 g Hery máslové
300 ml vlažného mléka
2 cibule
Olej na smažení

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Bulky se smaženou cibulkou: To pravé nejen k burgeru

Chystáte se na přípravu domácích burgerů, ale nevíte, co k nim použít za bulku? Kupované nechte pro jiné, upečte si vlastní! Křupavé, nadýchané a se smaženou cibulkou uvnitř!

Postup přípravy

Nejdříve připravte kvásek: V mističce rozmíchejte droždí s cukrem, zasypte lžicí mouky a přilijte 100 ml mléka. Směs rozmíchejte a dejte na 10 minut odpočinout na teplé místo, dokud nevzejde kvásek. Mezitím, co kvásek kyne, osmažte dozlatova najemno nakrájenou cibulku.

K hotovému kvásku přidejte Heru máslovou, zbytek mléka, mouku a sůl. Vypracujte nelepivé těsto, přikryjte ho potravinovou folií a nechte v míse 45 minut kynout při pokojové teplotě.

Nachystejte si plech vyložený pečicím papírem. Vyklopte těsto z mísy a zapracujte do něj smaženou cibulku. Vyválejte válec a rozdělte ho na čtyři části. Každou část poté znovu vyválejte do válce a znovu rozdělte na čtyři části, ze kterých vytvarujte pravidelné bulky. Jak na to?

Stačí si v ruce vyrobit kuličku, rozmáčknout ji a kraje zahnout doprostřed. Hotové bulky naskládejte spojem dolů na plech a nechte je ještě 20 minut kynout. Po nakynutí je dejte do trouby a pečte je na 180 °C cca 15 minut, dokud nebude jejich povrch zlatavý a křupavý.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Bulky se smaženou cibulkou

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chřestový koláč

45 - 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Kuřecí koláč se žampiony

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Věnec s medvědím česnekem

45 - 60 min. | snadná