Seznam ingrediencí
Na těsto:
- 100 g rostlinného tuku Hera
- 200 g medu
- 200 g moučkového cukru
- 650 g hladké mouky
- 4 vejce
- perníkové koření (melu si sama skořici, citronovou kůru, hřebíček, anýz a nové koření)
- trochu perníkového koření (kupované mleté)
- kakao (dle toho, jak chcete mít perníčky tmavé)
Postup přípravy
Med rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladnout. Všechno promíchejte. Nakonec přidejte 2 lžičky jedlé sody a smíchejte s 650 g hladké mouky. Těsto v robotu zpracujte a pak dohněťte na vále. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.
A pak už je to jen a jen na fantazii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.
Danu z blogu Marzicake navštivte zde.