use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

Na těsto:

  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • 650 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • perníkové koření (melu si sama skořici, citronovou kůru, hřebíček, anýz a nové koření)
  • trochu perníkového koření (kupované mleté)
  • kakao (dle toho, jak chcete mít perníčky tmavé)

Postup přípravy

Med rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladnout. Všechno promíchejte. Nakonec přidejte 2 lžičky jedlé sody a smíchejte s 650 g hladké mouky. Těsto v robotu zpracujte a pak dohněťte na vále. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.

A pak už je to jen a jen na fantazii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.