Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

Na těsto:

  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • 650 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • perníkové koření (melu si sama skořici, citronovou kůru, hřebíček, anýz a nové koření)
  • trochu perníkového koření (kupované mleté)
  • kakao (dle toho, jak chcete mít perníčky tmavé)

Postup přípravy

Med rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladnout. Všechno promíchejte. Nakonec přidejte 2 lžičky jedlé sody a smíchejte s 650 g hladké mouky. Těsto v robotu zpracujte a pak dohněťte na vále. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.

A pak už je to jen a jen na fantazii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.