Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

Na těsto:

  • 100 g hladké mouky
  • 250 g Hery Bez laktózy
  • 200 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 100 ml vody
  • 1,5 lžíce octa
  • špetka soli

Na ozdobení:

čerstvé maliny nebo jahody

plátky mandlí

Postup přípravy

Těsto má dvě části. Pro první část smíchejte 100 g hladké mouky a 250 g Hery bez laktózy. Zpracujte v hladkou hmotu a dejte minimálně na hodinu do lednice.

Druhou část těsta vypracujete smícháním 200 g hladké mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli. Vypracujte hladké těsto. Hotové těsto dejte zabalené do fólie odpočinout do lednice.

Druhé těsto rozválejte co nejvíc do tenka. Do takto rozváleného těsta nakrájejte kousky hmoty z mouky a Hery bez laktózy. Těsto zabalte, jako byste hmotu chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte, a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehněťte ani jinak nemačkejte.

Když už vidíte, že je hladké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 5) a nechte na talíři v lednici. Následně vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček vykrojte i uprostřed. Hvězdičky položte na sebe a potřete rozšlehaným vejce. Doprostřed posaďte malinu, nebo jahodu. Posypte nasekanými mandlemi.

Pečte v rozehřáté troubě na 170°C, cca 15 - 20 minut (do zhnědnutí ).

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.