use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

Na těsto:

  • 100 g hladké mouky
  • 250 g Hery Bez laktózy
  • 200 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 100 ml vody
  • 1,5 lžíce octa
  • špetka soli

Na ozdobení:

čerstvé maliny nebo jahody

plátky mandlí

Postup přípravy

Těsto má dvě části. Pro první část smíchejte 100 g hladké mouky a 250 g Hery bez laktózy. Zpracujte v hladkou hmotu a dejte minimálně na hodinu do lednice.

Druhou část těsta vypracujete smícháním 200 g hladké mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli. Vypracujte hladké těsto. Hotové těsto dejte zabalené do fólie odpočinout do lednice.

Druhé těsto rozválejte co nejvíc do tenka. Do takto rozváleného těsta nakrájejte kousky hmoty z mouky a Hery bez laktózy. Těsto zabalte, jako byste hmotu chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte, a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehněťte ani jinak nemačkejte.

Když už vidíte, že je hladké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 5) a nechte na talíři v lednici. Následně vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček vykrojte i uprostřed. Hvězdičky položte na sebe a potřete rozšlehaným vejce. Doprostřed posaďte malinu, nebo jahodu. Posypte nasekanými mandlemi.

Pečte v rozehřáté troubě na 170°C, cca 15 - 20 minut (do zhnědnutí ).

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.