Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Red Velvet cupcakes

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Red Velvet cupcakes

Ingredience

  • - 120 g Hery máslové
  • - 300 g cukru
  • - 2 vejce
  • - ¼ šálku oleje na vaření
  • - 2 lžíce holandského kakaa + 1 lžíce na poprášení
  • - 2 ½ polévkové lžíce červeného barviva
  • - 2 lžičky vanilkového extraktu
  • - 1 lžíce bílého octa
  • - 350 g hladké mouky
  • - 1 lžička sody
  • - 1 lžička soli
  • - 250 ml podmáslí
  • - 400 g smetanového sýru
  • - 120 g Hery máslové
  • - 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • - 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • - 200 g cukr moučka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Předehřejte si troubu na 175 °C, vymažte mufinovou formu a posypte holandským kakaem.
  2. Heru máslovou vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, postupně přidejte vejce, po každém vejci dobře promixujte. V menší misce si smíchejte olej, zbývající holandské kakao, barvivo a vanilku. Smíchejte do hladké pasty. Pastu přimíchejte do krémové směsi a přidejte ocet.
  3. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Začněte postupně přidávat moučnou směs střídavě s podmáslím do krémové směsi. Směs pořádně promixujte ať je hladká a spojená.
  4. Připravenou směs rozdělte do mufinové formy a počte na 175 °C, 25 až 30. Po vyndání z trouby nechte chladit na mřížce.
  5. Na smetanový krém smíchejte smetanový sýr, Heru máslovou a vanilku do hladkého, světlého krému (trvá přibližně 3 – 4 minuty). Postupně přidávejte prosetý moučkový cukr, dokud není poleva světlá a načechraná (pokud vám poleva připadá málo tuhá, přidejte více cukru). Nakonec přidejte citronovou šťávu.  Na korpus naneste zdobičkou krém.