Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Red Velvet cupcakes

Udělejte malý zázrak – upečte muffiny a přidáním krému z nich vykouzlete cupcakes! Budou se skvěle vyjímat nejen na narozeninové oslavě.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Red Velvet cupcakes

Ingredience

  • 120 g Hery máslové
  • 300 g cukru
  • 2 vejce
  • ¼ šálku oleje na vaření
  • 2 lžíce holandského kakaa + 1 lžíce na poprášení
  • 2 ½ polévkové lžíce červeného barviva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce bílého octa
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička soli
  • 250 ml podmáslí
  • 400 g smetanového sýru
  • 120 g Hery máslové
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 200 g cukru moučka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Předehřejte si troubu na 175 °C, vymažte muffinovou formu a posypte holandským kakaem.
  2. Heru máslovou vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, postupně přidejte vejce, po každém dobře promixujte. V menší misce si smíchejte olej, zbývající holandské kakao, barvivo a vanilku. Vymíchejte do hladké pasty. Pastu přimíchejte do krémové směsi a přidejte ocet.
  3. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Začněte postupně přidávat moučnou směs střídavě s podmáslím do krémové směsi. Směs pořádně promixujte, ať je hladká a spojená.
  4. Připravenou směs rozdělte do muffinové formy a pečte na 175 °C 25 až 30 min. Po vyndání z trouby nechte vychladit na mřížce.
  5. Na smetanový krém smíchejte smetanový sýr, Heru máslovou a vanilku do hladkého, světlého krému (trvá přibližně 3–4 minuty). Postupně přidávejte prosátý moučkový cukr, dokud není poleva světlá a načechraná (pokud vám poleva připadá málo tuhá, přidejte více cukru). Nakonec přidejte citronovou šťávu.
  6. Na korpus naneste zdobičkou krém.