use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Red Velvet cupcakes

Udělejte malý zázrak – upečte muffiny a přidáním krému z nich vykouzlete cupcakes! Budou se skvěle vyjímat nejen na narozeninové oslavě.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Red Velvet cupcakes

Ingredience

Na těsto:
  • 120 g Hery máslové
  • 300 g cukru
  • 2 vejce
  • ¼ šálku oleje na vaření
  • 2 lžíce holandského kakaa + 1 lžíce na poprášení
  • 2 ½ polévkové lžíce červeného barviva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce bílého octa
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička soli
  • 250 ml podmáslí
Na krém:
  • 400 g smetanového sýru
  • 120 g Hery máslové
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 200 g cukru moučka

      Cupcakes:
      1. Předehřejte si troubu na 175 °C, vymažte muffinovou formu a posypte holandským kakaem.
      2. Heru máslovou vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, postupně přidejte vejce, po každém dobře promixujte. V menší misce si smíchejte olej, zbývající holandské kakao, barvivo a vanilku. Vymíchejte do hladké pasty. Pastu přimíchejte do krémové směsi a přidejte ocet.
      3. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Začněte postupně přidávat moučnou směs střídavě s podmáslím do krémové směsi. Směs pořádně promixujte, ať je hladká a spojená.
      4. Připravenou směs rozdělte do muffinové formy a pečte na 175 °C 25 až 30 min. Po vyndání z trouby nechte vychladit na mřížce.
      Krém:
      1. Na smetanový krém smíchejte smetanový sýr, Heru máslovou a vanilku do hladkého, světlého krému (trvá přibližně 3–4 minuty). Postupně přidávejte prosátý moučkový cukr, dokud není poleva světlá a načechraná (pokud vám poleva připadá málo tuhá, přidejte více cukru). Nakonec přidejte citronovou šťávu.
      2. Na korpus naneste zdobičkou krém.