Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pomerančovo-mrkvové cookies

Mrkev a pomeranč jdou k sobě! Vyzkoušejte tyto sušenky, které se skvěle hodí k čaji.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 24 porce
recipe image Pomerančovo-mrkvové cookies

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 1/2 Hery
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhané mrkve
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • strouhaná pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce pomerančového likéru
Bílá poleva:
  • 1 polévková lžíce rozpuštěné Hery
  • 1 hrnek práškového cukru
  • mletá pomerančová kůra
  • vlašské ořechy na zdobení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte jednotlivé suroviny a nakonec přidejte do směsi strouhanou mrkev. Pokud se vám bude zdát těsto příliš řídké, dejte ho na 15 minut zchladit do ledničky.
  2. Potom polévkovou lžicí nabírejte těsto a klaďte ho na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé hrudky dávejte tak, aby mezi nimi bylo dost místa, protože se mohou při pečení roztéct. Pečte asi 10–12 minut. Nechejte vychladnout.
  3. Suroviny na polevu rozmíchejte dohladka a potřete jí vychladlé sušenky. Na závěr ozdobte každý kousek půlkou vlašského ořechu.