Pomerančovo-mrkvové cookies
Mrkev a pomeranč jdou k sobě! Vyzkoušejte tyto sušenky, které se skvěle hodí k čaji.
Čas přípravy30 minut
24 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 1/2 Hery
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek strouhané mrkve
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1 vejce
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- strouhaná pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce medu
- 2 polévkové lžíce pomerančového likéru
Bílá poleva:
- 1 polévková lžíce rozpuštěné Hery
- 1 hrnek práškového cukru
- mletá pomerančová kůra
- vlašské ořechy na zdobení
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte jednotlivé suroviny a nakonec přidejte do směsi strouhanou mrkev. Pokud se vám bude zdát těsto příliš řídké, dejte ho na 15 minut zchladit do ledničky.
- Potom polévkovou lžicí nabírejte těsto a klaďte ho na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé hrudky dávejte tak, aby mezi nimi bylo dost místa, protože se mohou při pečení roztéct. Pečte asi 10–12 minut. Nechejte vychladnout.
- Suroviny na polevu rozmíchejte dohladka a potřete jí vychladlé sušenky. Na závěr ozdobte každý kousek půlkou vlašského ořechu.
