Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pomerančovo-mrkvové cookies

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Pomerančovo-mrkvové cookies

Ingredience

  • 1/2 Hery
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhané mrkve
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • strouhaná pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce pomerančového likéru
  • 1 polévková lžíce rozpuštěné Hery
  • 1 hrnek práškového cukru
  • mletá pomerančová kůra
  • vlašské ořechy na zdobení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte jednotlivé suroviny a nakonec přidejte do směsi strouhanou mrkev. Pokud se vám bude zdát těsto příliš řídké, dejte ho na 15 minut zchladit do ledničky. Potom polévkovou lžicí nabírejte těsto a klaďte ho na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé hrudky dávejte tak, aby mezi nimi bylo dost místa, protože se mohou při pečení roztéct. Pečte asi 10 – 12 minut. Nechejte vychladnout. Suroviny na polevu rozmíchejte dohladka. Nechejte vychladnout a poté polevou cookies potřete. Na závěr ozdobte každý kousek půlkou vlašského ořechu.