Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Pomerančovo-mrkvové cookies
Čas pečení45 minut
1 porce
Ingredience
1/2 Hery
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek strouhané mrkve
1/2 hrnku hnědého cukru
1 vejce
vanilkový cukr
špetka soli
1 lžička kypřicího prášku
strouhaná pomerančová kůra
1 polévková lžíce medu
2 polévkové lžíce pomerančového likéru
1 polévková lžíce rozpuštěné Hery
1 hrnek práškového cukru
mletá pomerančová kůra
vlašské ořechy na zdobení
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Předehřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte jednotlivé suroviny a nakonec přidejte do směsi strouhanou mrkev.
Pokud se vám bude zdát těsto příliš řídké, dejte ho na 15 minut zchladit do ledničky.
Potom polévkovou lžicí nabírejte těsto a klaďte ho na plech vyložený pečicím papírem.
Jednotlivé hrudky dávejte tak, aby mezi nimi bylo dost místa, protože se mohou při pečení roztéct.
Pečte asi 10 – 12 minut.
Nechejte vychladnout.
Suroviny na polevu rozmíchejte dohladka.
Nechejte vychladnout a poté polevou cookies potřete.
Na závěr ozdobte každý kousek půlkou vlašského ořechu.