Parádní strojkové cukroví
Jak už název napovídá, k tvorbě strojkového cukroví se používá kovový strojek. Díky němu vám odpadne starost o jeho tvarování a dobu přípravy tak značně urychlí. Strojkové cukroví je proto skvělou volbou, pokud v předvánočním shonu nemáte času nazbyt.
Určitě po cukroví sáhněte, pokud jste hraví a rádi své cukroví vylepšujete. Jemná chuť cukroví se totiž náramně doplňuje marmeládou a čokoládovou polevou, experimentovat ale můžete i s řadou dalších náplní či polev.
Určitě po cukroví sáhněte, pokud jste hraví a rádi své cukroví vylepšujete. Jemná chuť cukroví se totiž náramně doplňuje marmeládou a čokoládovou polevou, experimentovat ale můžete i s řadou dalších náplní či polev.
Čas přípravy15 minut
30 porce
![recipe image Parádní strojkové cukroví](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Assets/Recipes/sync-images/95fb3e74-9d90-452c-9a3b-62508ea709ca.png?rev=a57ca971352a449da54ffc40cc53513e&w=900)
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 200 g Hera máslová
- 80 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vejce
- čokoláda na vaření
- marmeláda
Postup přípravy
- Nejprve smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem, změklou Herou máslovou a vejcem. Ze směsi vypracujte vláčné těsto, které nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- Odpočaté těsto dejte do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytvářejte například tyčinky nebo jakýkoliv jiný tvar, na který máte chuť. Vytlačené cukroví vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Strojkové cukroví pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
- Vychladlé tyčinky spojujte marmeládou a ozdobte čokoládou, předem rozpuštěnou ve vodní lázni.
Pokud nemáte masový strojek, můžete ho nahradit cukrářským sáčkem s příslušnými nástavci.
![](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Pdf-Logo.png?rev=-1)