Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Parádní strojkové cukroví

Strojkové cukroví

Jak už název napovídá, k tvorbě strojkového cukroví se používá kovový strojek. Díky němu vám odpadne starost o jeho tvarování a dobu přípravy tak značně urychlí. Strojkové cukroví je proto skvělou volbou, pokud v předvánočním shonu nemáte času nazbyt.

Určitě po cukroví sáhněte, pokud jste hraví a rádi své cukroví vylepšujete. Jemná chuť cukroví se totiž náramně doplňuje marmeládou a čokoládovou polevou, experimentovat ale můžete i s řadou dalších náplní či polev.
  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • Není dostupný
recipe image Parádní strojkové cukroví

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g Hery máslové
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • Čokoláda na vaření
  • Marmeláda
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Postup přípravy strojkového cukroví Nejprve smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem, změklou Herou máslovou a vejcem. Ze směsi vypracujte vláčné těsto, které nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
  2. Odpočaté těsto dejte do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytvářejte například tyčinky nebo jakýkoliv jiný tvar, na který máte chuť. Vytlačené cukroví vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Strojkové cukroví pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
  3. Vychladlé tyčinky spojujte marmeládou a ozdobte čokoládou, předem rozpuštěnou ve vodní lázni.
Pokud nemáte masový strojek, můžete ho nahradit cukrářským sáčkem s příslušnými nástavci.