use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Parádní strojkové cukroví

Jak už název napovídá, k tvorbě strojkového cukroví se používá kovový strojek. Díky němu vám odpadne starost o jeho tvarování a dobu přípravy tak značně urychlí. Strojkové cukroví je proto skvělou volbou, pokud v předvánočním shonu nemáte času nazbyt.

Určitě po cukroví sáhněte, pokud jste hraví a rádi své cukroví vylepšujete. Jemná chuť cukroví se totiž náramně doplňuje marmeládou a čokoládovou polevou, experimentovat ale můžete i s řadou dalších náplní či polev.
  • 1 hodiny 35 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 30 porce
recipe image Parádní strojkové cukroví

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g Hera máslová
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • čokoláda na vaření
  • marmeláda

      Postup přípravy
      1. Nejprve smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem, změklou Herou máslovou a vejcem. Ze směsi vypracujte vláčné těsto, které nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
      2. Odpočaté těsto dejte do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytvářejte například tyčinky nebo jakýkoliv jiný tvar, na který máte chuť. Vytlačené cukroví vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Strojkové cukroví pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
      3. Vychladlé tyčinky spojujte marmeládou a ozdobte čokoládou, předem rozpuštěnou ve vodní lázni.
      Pokud nemáte masový strojek, můžete ho nahradit cukrářským sáčkem s příslušnými nástavci.